Fetele domină manifestările sportive la Festivalul Văii Mureșului Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Fetele domină manifestările sportive la Festivalul Văii Mureșului

Temperaturile ridicate din termometre în aceste zile au făcut ca participarea la competițiile sportive de la ediția din acest an a Festivalului Văii Mureșului să înregistreze o scădere considerabilă din punct de vedere al participării. Au dominat întrecerile organizate pentru copii, dominate în special de fete. Acestea au fost organizate de Asociația Sportul Pentru Toți în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și au debutat cu întrecerea de Darts. Întrecere este mult spus, deoarece participanții nu au participat practic într-o competiție doar cu ei înșiși, cei care reușeau să trimită săgeata în puncte erau răsplătiți cu câte o ciocolățică. Pe lângă întrecerile de sărit coarda sau a „dublelor” la controlul unei mingi, tradiționalul cros desfășurat pe un traseu de 2 kilometri a reunit la start mai mult copii. Atracția a constituit-o cel mai tânăr participat, Ianis Onuț, în vârstă de doar 3 ani. Evident, acesta s-a clasat pe primul loc la categoria sa, dar de remarcat a fost faptul că a încheiat cursa!

 

„Trasul pe sfoară”, atracție ratată

O altă probă care se anunța de mare popularitate era cea de la tras frânghia. Ca încălzire, au fost organizate întreceri individuale și pe echipe, băieți sau fete, acestea fiind chiar mai numeroase în „ring”.

Atenția a trezit-o o fetiță, elevă în clasa a IV-a la școala din Deda. Antonia Gabriela Răcean a câștigat la cros locul I la categoria fetelor de 10 ani, dar a dovedit reale calități și cu mingea la picior. Partenerul cel mai important de „antrenament” este fratele Gabriel, câștigător și el al crosului, la categoria băieților de 12 ani. „Îmi place mult să joc cu mingea, dar nu prea am cu cine. Joc foarte mult cu fratele meu, sau cu băieții, la orele de sport”, spune Antonia, după care își mai dovedește odată abilitățile cu balonul. Căldura de la orele amiezii sau mai degrabă lipsa de mediatizare și mobilizare au făcut ca proba care se anunța cea mai spectaculoasă să nu se mai dispute. Este vorba despre proba de frânghie a comunităților prezente pe platou. Aceasta era deseori cea mai animată, cu mulți participanți și suporteri. Urma să se desfășoare cu echipe de câte 6 „voinici” ai comunei, câștigătorii urmând a fi premiați de către edil. Nu s-a prezentat nicio echipă la start!

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE