450 de misiuni pentru jandarmii mureșeni în luna iulie Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

450 de misiuni pentru jandarmii mureșeni în luna iulie

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș a prezentat joi, 3 august, în cadrul unei conferințe de presă,  misiunile desfășurate în luna iulie a acestui an. Astfel, jandarmii din cadrul IJJ Mureș au desfășurat peste 450 de misiuni, independent și în cooperare cu Poliția. Acestea s-au derulat în zonele de interes operativ din medul urban și rural și au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. Efectivele de jandarmi au fost organizate în patrule de menținere a ordinii publice și în echipaje de intervenție care au răspuns în orice moment solicitărilor cetățenilor și au intervenit oportun în cazul producerii unor fapte antisociale.

Asigurarea ordinii publice și siguranței participanțior la manifestări cultural-artistice, religioase, promoționale, sportive sau de protest, misiune de pază a Jandarmeriei Române, a constituit o prioritate pentru efectivele instituției. Au fost executate 75 de misiuni, cu un efectiv cumulat de 233 de jandarmi, pe parcursul cărora a fost oferit sprijinul de specialitate organizatorilor, acționându-se pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, răspunzându-se promt diverselor solicitări venite din partea cetățenilor. Drept urmare, toate adunările publice s-au desfășurat în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților. Din cele peste 450 de misiuni, 390 au constat în misiuni de menținere a ordinii publice, independent și în cooperare cu Poliția, cu efectiv cumulat de 1185 jandarmi”, a precizat locotenent Anca-Roxana Moțoc, ofițer relații publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

99 sancțiuni contravenționale

În ce privește sancțiunile contravenționale, în luna iulie au fost aplicate un număr de 99 sancțiuni din care 57 au reprezentat avertismente scrise, iar 42 au fost amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei. De asemenea, efectivele IJJ Mureș au constatat 4 infracțiuni săvârșite de 5 autori, din care 3 infracțiuni de furt și o infracțiune de furt calificat. Toate au fost constatate în mediul urban. În cooperare cu Poliția, au fost constate 3 infracțiuni săvârșite de 3 autori, respectiv furt, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe linia prevenirii și combaterii tăierilor și furturilor de arbori, au fost executate 4 acțiuni în cooperare cu Direcția Silvică Mureș, fiind constatată o faptă de natură contravențională, și confiscarea cantității de 0,98 mc din specia carpen. În ce privește prevenirea și combaterea braconajului piscicol, au fost executate 9 acțiuni în cooperare cu Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură și Asociția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș, în urma cărora au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE