Home / Administratie / Lucrări de construcţii neautorizate, în vizorul Poliţiei Locale Târgu-Mureş

Lucrări de construcţii neautorizate, în vizorul Poliţiei Locale Târgu-Mureş

Cadrele Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal – Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş au executat în perioada 28 august – 12 septembrie peste 90 verificări, atât pentru a rezolva 13 sesizări repartizate, cât şi pentru a investiga alte situaţii constatate în teren.

„După identificarea investitorilor, beneficiarilor sau executanţilor a şapte lucrări de construcţii realizate fără autorizaţie de construire, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum de 5.000 lei, iar în alte două cazuri s-a dispus oprirea lucrărilor până la clarificarea împrejurărilor în care acestea se efectuează, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 – republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. De asemenea, a fost sancţionată cu amendă de 1.500 lei, conform Hotărârii Consiliului Local 2/2014, o societate comercială care a depozitat pământul excavat în urma unor lucrări de extindere şi înlocuire reţea gaz metan direct pe spaţiul verde, care a fost astfel distrus, dispunându-se concomitent refacerea zonei afectate”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, director executiv al Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spitalul Clinic Județean Mureș, finanțare de 48,4 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19

Compartimentul de relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș a anunțat joi, 24 septembrie, …