Berni Szőcs! Mureșeanca noastră de aur! Interviu și imagini în exclusivitate! Galerii Foto
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1094 Vizualizări

Berni Szőcs! Mureșeanca noastră de aur! Interviu și imagini în exclusivitate!

Au trecut multe ore de la succesul Naționalei feminine de tenis de masă a României, din Luxemburg, dar nu ne mai săturăm să urmărim la televizor sau pe rețelele de socializare secvențe din minunata victorie a fetelor. E o performanță uriașă, cât un succes mondial, având în vedere multinaționala germană cu trei chinezoaice în componență. Presa din România preocupată aproape integral de mediatizarea unui fotbal intern mediocru a tresărit, în fine, când inimoasele noastre fete s-au prăbușit de bucurie și emoție lângă masa de tenis care le-a adus un aur așteptat de 12 ani. Motiv de bucurie și mândrie pentru cei de acasă și un motiv și mai mare de satisfacție pentru noi, mureșenii.

 

Târgumureșeanca de 22 de ani, Szőcs Bernadette, Berni, cum îi spun și comentatorii români de la TV, face parte din echipa de aur care a reușit această performanță. Mai mult, a avut evoluții minunate, care au culminat cu un succes important chiar în finala cu Germania. Ne place să credem că încurajările celor de acasă, de la Tîrgu Mureș, au motivat-o și mai mult pe talentata și frumoasa mureșeancă, cea care acum 15 ani pășea pentru prima oară în sala de antrenamente a Clubului Sportiv Școlar Tîrgu Mureș. Ungvári Imola și Romeo Lupașcu au fost antrenorii târgumureșeni care au meritul de a fi început șlefuirea acestui diamant numit Szőcs Bernadette. Și pentru că bucuriile sunt depline când le trăiești alături de cei dragi, prin intermediul unui scurt interviu, pe care Zi de Zi vi-l oferă în exclusivitate, am adus-o pe Berni acasă, la Tîrgu Mureș.

 

Florin Marcel Sandor: Bună, Berni! Felicitări pentru uriașa performanță! Cum ai trăit această mare victorie?
Szőcs Bernadette: Bună ziua! A fost un concurs extraordinar de greu, dar am fost motivate de la început, deoarece am plecat de acasă hotărâte să câștigăm. Am spus: Nu mai vrem argint! De atâția ani am luat numai argint. Era timpul să obținem aurul. Suntem o echipă de vis, fără a avea nevoie de chinezoaice în echipă! Toate am jucat super bine de la început și am adus fiecare câte o victorie, la fiecare meci! Asta înseamnă o echipă, să mergem la aur cu câte o victorie! Asa am stabilit de la început, ca fiecare să aducă la fiecare meci o victorie, urmând ca asta să ne aducă aurul!

 

F.M.: Și ați reușit. Motivarea aceasta puternică a dat roade…
Sz. B.: Da. Suntem foarte fericite și mândre că am reușit, în fine, să obținem aurul, pentru noi și pentru țara noastră! După atâta muncă și sacrificii meritam aurul! E mult de muncit ca să ai aurul la gât. Mai ales că sunt deja peste 1000 de chinezoaice în Europa care joacă tenis de masă!

 

Daniela Dodean Monteiro celebrates with team mates Bernadette Szocs of Romania (up) after winning against Ying Han of Germany during the Women final match at the Table Tennis European Championships 2017 in Luxembourg, 17 September 2017. EPA/JULIEN WARNAND

 

F. M. S.: Cei din România au fost cu sufletul alături de voi, iar despre târgumureșeni ce să mai spun… Ce le transmiți ?
Sz. B.: Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în cele mai frumoase momente din viața noastră și ne-au susținut de la început până la capăt! Mulțumesc din toată inima! Iubesc orașul meu natal și sunt mândră că m-am născut în Tîrgu Mureș! Vă iubesc și vă mulțumesc încă o dată pentru timpul oferit ca să mă urmăriți ! Sper ca și de acum încolo să vă aduc bucurii!

 

F. M. S.: Cum au trăit părinții tăi această bucurie ?
Sz. B.: Au urmărit cu mare emoție meciul la televizor. Au plâns și au țipat de bucurie la final. Apoi au desfăcut o sticlă de șampanie cu niște prieteni. A fost mare bucurie în familie.

 

F.M. S.: Ce ai avea să le spui copiilor care vor să practice acest sport, care ție ți-a adus bucurii atât de mari ?
Sz. B.: Să aleagă sportul acesta pentru că este un sport frumos. Să îl practice cu plăcere, nu împinși de la spate. Doar așa vor putea avea rezultate bune. Și încă ceva, nu vor regreta că au sacrificat momente de joacă, specifice copilăriei, pentru antrenamente. Dacă sunt serioși și muncesc din greu, vor veni și rezultatele, iar acest lucru aduce multă satisfacție.

 

F.M. S.: Când vei veni, acasă, la Tîrgu Mureș?
Sz. B.: Sigur am să ajung de sărbători, în decembrie.

 

F.M.S.: Mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde. Mult succes în continuare!

 

Szőcs János, tatăl lui Beni: “Încă nu ne vine să credem!”

 

“Am trăit la intensitate maximă fiecare moment. Încă nu ne-am revenit și parcă nu ne vine să credem că Berni a luat aurul cu echipa României. Naționala a pierdut 4 finale consecutive, iar în ultimele 3 a jucat și Berni. Am văzut că de data aceasta fetele au fost mai hotărâte ca niciodată să câștige. A fost o bucurie enormă!

 

Frații Szőcs, performeri în tenisul de masă mondial!

 

Bernadette nu este singurul jucător de tenis din familia Szőcs, cu numeroase medalii la europene și mondiale. La fel de talentat, Szőcs Hunor, mai mare cu 3 ani decât Bernadette, este, la rândul lui, component de bază al naționalei României de seniori. Are aur european la cadeți și juniori și multe alte medalii de argint și bronz.
La seniori, echipa României a ocupat locul 11 la Campionatul European din Luxemburg, una dintre cele mai bune clasări din ultimii ani.
Hunor evoluează la Werder Bremen, în Germania, unde se antrenează și Bernadette, iar Berni joacă la echipa sa de club din Franța, Lys-lez-Lannoy.

 

A consemnat Florin Marcel SANDOR

Foto: Arhiva personală Szőcs Bernadette și Agerpres Foto

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE