Home / Administratie / Senatorul Novák cere soluționarea liniștitoare a situației școlii catolice

Senatorul Novák cere soluționarea liniștitoare a situației școlii catolice

Senatorul mureșean Novák Csaba Zoltán a avut o intervenție în plenul Parlamentului României în care a criticat lipsa manualelor pentru elevii care au început școala în 11 septembrie. De asemenea, acesta a solicitat ca Ministerul Educației să își asume un rol activ în soluționarea problemei Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de presă al UDMR.

„Este inacceptabil faptul că, după 27 de ani de la schimbarea regimului, reforma sistemului de învățământ nu a fost încă finalizată, începutul anului școlar încă ia prin surprindere autoritățile competente, iar, an de an, acest moment subliniază exact greșelile fundamentale ale sistemului educațional. Săptămâna trecută, mii de elevi au mers acasă fără manuale după deschiderea anului școlar. Avem un sistem educațional și o lege a educației, în urma cărora mai mult de 300 de elevi din Tîrgu Mureș, cu câteva zile înaintea începerii anului școlar nu știau în care instituție de învățământ vor începe cursurile. Între timp s-a găsit o soluție provizorie, dar propunerea Ministerului Educației nu rezolvă definitiv problema funcționării Liceului Romano–Catolic”, a formulat senatorul UDMR Novák Csaba Zoltán în discursul său din plen pe tema moțiunii simple inițiate de partidele de opoziție împotriva ministrului educației.
Legiuitorul UDMR a mai adăugat că, ”având în vedere situația haotică care a caracterizat începutul noului an școlar, sunt necesare soluții rapide și constructive, prin urmare, în acest context nu este plauzibil să acceptăm moțiunea simplă. În același timp, este incontestabil faptul că ministrul educației ar trebui să se ocupe mai eficient de situația creată, iar din acest motiv reprezentanții Uniunii s-au abținut de la vot. UDMR susține adoptarea unei strategii bine gândite, cuprinzătoare și comune în vederea soluționării problemele menționate. Cerem partidelor din coaliția de guvernare să acorde mai multă atenție problemelor din învățământ și să accelereze reforma educației. Ministerul trebuie să găsească o soluție imediată pentru lipsa manualelor, deoarece lipsa acestora și interzicerea utilizării materialelor auxiliare a lăsat profesorii fără niciun instrument didactic. De asemenea, solicităm Ministerului Educației să participe, să își asume un rol activ în soluționarea liniștitoare a situației școlii catolice din Tîrgu Mureș”.
Senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán consideră că în loc de scandaluri politice, partidele din opoziție ar trebui să inițieze noi propuneri educaționale și să dezvolte idei constructive de îmbunătățire a sistemului educațional în comisiile parlamentare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect pentru reconstrucția drumului dintre Cartierul Tudor și zona 22 Decembrie 1989

Începe elaborarea planului de dezvoltare a mobilității urbane pentru tronsonul de 7,8 kilometri dintre Cartierul …