Share
Home / Sanatate / Workshop despre terapia 3 C, la „Unirea”

Workshop despre terapia 3 C, la „Unirea”

Asociaţia „Prietenii lui Răzvan” din Târgu-Mureş, împreună cu echipa de proiect T3C for Desabled Children, organizează vineri, 17 noiembrie, ora 17:00,  la Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, un workshop dedicat părinţilor copiilor cu dizabilităţi, terapeuţilor şi studenţilor de la facultatea de psihologie şi celor de la facultatea de balneokinetoterapie dar şi altor persoane interesate. Workshop-ul va fi susţinut de fondatorul terapiei 3C, prof. Paul Constantin Cojocaru, premiat de 3 ori la Festivalul Internaţional al Autismului din Canada.

„Terapia 3 C este o terapie complementară,  prima terapie psihomotorie pentru persoane cu autism, inventată de un român şi înregistrată ca atare, la nivel mondial. Prin intermediul terapiei 3C,  copiii devin conştienţi de propria corporalitate şi autonomi din punct de vedere psihomotor. Educaţia psihomotrică constituie o educaţie de bază în şcoala elementară întrucât ea condiționeză întregul proces de învăţare şcolară. Procesul de învăţare nu poate fi eficient în cazul în care copilul nu are conştiinţa corpului său, nu cunoaşte lateralitatea sa, nu se poate situa în spaţiu, nu este stăpân pe timp şi nu a câştigat o suficientă coordonare şi stabilitate a gesturilor şi mişcărilor sale”, a precizat Mirela Chiorean, președintele Asociatiei „Prietenii lui Razvan”.

În cadrul workshop-ului va fi prezentată această terapie, precum şi unele tehnici de lucru specifice acesteia. Implementarea terapiei la Târgu-Mureş este posibilă datorită echipei de proiect T3C for Desabled Children  formată din Carmen Munteanu,  primul terapeut 3C din județul Mureş, prof. Paul Constantin Cojocaru, fondatorul terapiei 3C , dr. Maria-Liliana Costin, management de proiect şi formare profesională, și nu în ultimul rând, Mirela Chiorean, preşedintele Asociaţiei ”Prietenii lui Răzvan”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comisia Europeană, dispusă să finanţeze Autostrada Iaşi – Târgu-Mureş

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat, într-un interviu pentru EurActiv România, că …

Share
Share