Săptămâna globală a antreprenoriatului. Drumul spre succes la UPM Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Săptămâna globală a antreprenoriatului. Drumul spre succes la UPM

Departamentul de Management – Economie din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității Petru Maior din Tîrgu Mureș a organizat cu prilejul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – 13-19 noiembrie 2017, seria de evenimente: Drumul spre succes în antreprenoriat, ediția a III-a.

„Prin organizarea acestor evenimente am dorit să le oferim studenților oportunități de a se afla față în față cu antreprenori și specialiști în domeniu, care să le împărtășească din experiența și expertiza lor și să-i încurajeze în activitatea antreprenorială. În egală măsură, am avut în vedere creșterea gradului de conștientizare privind rolul antreprenoriatului în dezvoltarea locală și globală” a declarat conf. dr. Mihaela Kardos, directorul Departamentului de Management-Economie.

Săptămâna a debutat luni, 13 noiembrie, cu evenimentul Leadership și antreprenoriat în care Gabriel Crețu, Managing Partner al companiei Adwiders și profesor asociat al Facultății de Management – ASE București, le-a vorbit studenților despre ce înseamnă să fii lider și despre rolul leadership-ului în activitatea antreprenorială, concluzia fiind că fiecare dintre noi este un lider și ne putem educa în sensul acesta, astfel încât să devenim antreprenori de succes. Studenții au fost premiați pentru cele mai interesante întrebări cu o carte în domeniu tradusă în limba română de către invitatul evenimentului. Responsabilă cu organizarea evenimentului a fost dna. conf. dr. Mihaela Kardos.

Marți, 14 noiembrie, sub titlul Antreprenoriatul – pasiune și risc, dr. Dacia Hîncu – antreprenor, le-a împărtășit studenților despre provocările, oportunitățile, bucuriile și neajunsurile unei femei antreprenor și i-a încurajat să pornească pe acest drum, iar, din calitatea de președinte al Patronatului Femeilor de Afaceri Regiunea Centru, a prezentat rezultatele unui studiu privind antreprenoriatul feminin în România. Evenimentul a fost organizat de către lector dr. Angela On.

Seria evenimentelor a continuat miercuri, 15 noiembrie, cu evenimentul Antreprenoriatul – prioritate a UPM, coordonat de către conf. dr. Liviu Ciucan-Rusu și lector dr. Lia Conțiu, în care s-au prezentat proiectele în domeniul antreprenoriatului desfășurate în universitate, dar și planurile de viitor. Acest eveniment a constituit prilejul pentru lansarea Departamentului Societatea Studențească Antreprenorială din cadrul UPM care, sub genericul SAS – Știință. Acțiune. Succes își propune să susțină inițiativele în domeniu. O noutate este faptul că, din acest an, studenții UPM au posibilitatea de a urma cursuri facultative pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.

Seria evenimentelor s-a încheiat joi, 16 noiembrie cu tema: Metodologia de organizare a unei vacanțe – sursă de inspirație pentru tinerii antreprenori, susținută de lector dr. Pavel Stanciu de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, care a prezentat, de asemenea, exemple de bună practică privind inițiativele antreprenoriale ale studenților pe care îi coordonează. Evenimentul a fost organizat de către conf. dr. Rozalia Gabor, lector dr. Flavia Oltean și lector dr. Iulia Varga.

Comunicat de presă – Departamentul de Mangement-Economie al UPM

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE