Home / Administratie / Proiect de modernizare a drumului județean DJ135

Proiect de modernizare a drumului județean DJ135

Primăria comunei Livezeni, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, vor moderniza drumul județean DJ135 Târgu-Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni, proiect al cărui studiu de fezabilitate va fi pregătit în anul 2018.

Drumul Județean DJ135 este în proprietatea județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș și face legătura între orașele Târgu-Mureș – Miercurea Nirajului și Sovata. Drumul respectiv este o axă de transport intrajudețean, care poate asigura joncțiunea cu traseul viitoarei autostrăzi Transilvania.

„Am eliberat Certificatul de urbanism pentru proiectul prin care am pornit demersurile pentru reabilitarea drumului județean DJ135 care traversează comuna noastră. Partenerul nostru în acest proiect este Consiliul Județean Mureș. Proiectul este amplu, cuprinde printre altele lățirea drumului prin asfaltarea acostamentelor, amenajarea intersecțiilor, betonarea șanțurilor, amenajarea zonelor de parcare de pe marginea drumului, montarea parapetelor metalice unde se impune,

reabilitarea ambelor poduri existente pe acest sector de drum. Va fi un proiect mare și costisitor, dar după finalizare vom avea un drum mai sigur și modern. Pe această cale dorim să mulțumim Consiliului Județean Mureș și președintelui Consiliului Judeţean Mureş pentru faptul că a asumat inițiativa noastră și ne-a fost alături în acest proiect”, a menționat Bányai István, primarului comunei Livezeni, într-o postare făcută pe reţeaua de socializare Facebook.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul comunei Livezeni ne-a furnizat detalii suplimentare despre proiect.

„În parteneriat cu Consiliul Județean Mureș vom moderniza drumul județean DJ135 care traversează comuna noastră. Cu acest scop am eliberat Certificatul de urbanism. Anul viitor vom pregăti studiul de fezabilitate. Proiectul este amplu, cuprinde printre altele lățirea drumului prin asfaltarea acostamentelor, amenajarea intersecțiilor, betonarea șanțurilor, amenajarea zonelor de parcare de pe marginea drumului, montarea parapetelor metalice unde se impune, reabilitarea ambelor poduri existente pe acest sector de drum”, a declarat Bányai István.

Citeste si:  INTERVIU. Investiții de peste 24 de milioane de lei în Cristești

GÁLL Boglárka

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parcări publice cu plată în Luduș

În ultimii ani, numărul mijloacelor de transport în orașul Luduș a cunoscut o dezvoltare fără …