Home / Sport / Baschetbalistele, fără răgaz

Baschetbalistele, fără răgaz

Distribuie

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș întâlnește în cadrul etapei a XII-a a Ligii Naționale, a treia a returului, pe teren propriu, formația CSU Alba Iulia. Partida va avea loc în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, joi, 28 decembrie, de la ora 18.00. Pentru mureșence va fi un joc dificil, având în vedere prestațiile din acest sezon al celor două formații. BC Sirius a obținut doar două victorii în cele zece partide disputate, dintre care una fost anulată în urma retragerii echipei gălățene Phoenix, pe care au învins-o în deplasare în etapa inaugurală. Mureșencele au mai învins apoi pe teren propriu CSBT Alexandria, după care au înregistrat o serie de opt eșecuri consecutive. Unele dintre aceste partide le-au fost la îndemână, dar lipsa omogenității și marile fluctuații au făcut ca deseori formația antrenorului Ionel Brustur să cedeze finaluri de joc în care părea a fi capabilă de victorie. Mureșencele au ținut pasul îndeosebi în prima repriză, cedând în cea secundă. Echipa s-a bazat deseori pe aportul a două sau trei jucătoare și se bucură în special de faptul că cea mai importantă realizatoare a echipei, americanca Angel Robinson a rămas la echipă, în timp ce conaționalele Sherise Williams și Alyssa Lawrence au părăsit lotul.

Adversară nou promovată, dar cu alt potențial

De cealaltă parte, formația din Alba Iulia a obținut cinci victorii în cele zece partide. Oaspetele sunt nou promovate în Liga Națională, dar absența de la ultima ediție a fost cauzată de retragerea echipei din motive financiare, iar revenirile pe prima scenă aduc de fiecare dată o echipă competitivă. Așa s-a petrecut și în urmă cu două sezoane, când echipa albaiuliană a disputat finala campionatului. În turul ediției, gazdele au învins cu 80-64, după un start ratat de mureșence, care au cedat primul sfert la o diferență de 12 puncte. Echipa din Alba Iulia a câștigat ultimele două întâlniri de pe teren propriu, cu două dintre ocupantele podiumului, CSBT Alexandria și CSM Satu Mare, dar nu a avut replică în ultima deplasare, 59-73 la Brașov, cu Olimpia, adversară pe care BC Sirius a condus-o până în ultimul sfert. În întâlnirea de miecuri, orice rezultat este posibil, totul depinde de evoluția jucătoarelor de bază, dar în special de constanță.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.