FOTO: Dezvelirea bustului lui Alexandru Papiu Ilarian la FȘEJA din cadrul Universității „Petru Maior” Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

FOTO: Dezvelirea bustului lui Alexandru Papiu Ilarian la FȘEJA din cadrul Universității „Petru Maior”

În cadrul Simpozionului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, desfășurat marți, 23 ianuarie, la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, un moment important l-a reprezentat inaugurarea și dezvelirea bustului lui Alexandru Papiu Ilarian. Acesta a fost executat de sculptorul Ioan Grama și donat de Asociația Culturală „Alexandru Papiu Ilarian”.

Bustul a fost dezvelit de Conf. Univ. dr. Daniela Ștefănescu, Decanul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative și Prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Rectorul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

 

Momentul a fost continuat cu o expoziție de filatelie intitulată „Curs de istorie românească” și împărțită în mai multe secvențe. Prima dintre acestea a fost dedicată istoriei și a primii noștri conducători, urmați apoi de descoperirile arheologice, perioada Ceaușescu, Revoluția din 1989 și o secvență dedicată tradițiilor. Nu au fost omise nici exponate privind flora și fauna României. Pentru nostalgici au fost prezentate câteva vederi din județul Mureș. De asemenea, o parte a expoziției a fost compusă din cărți dedicate personalității lui Alexandru Papiu Ilarian.

Mesaje pentru posteritate

Către final, au fost preluate mesajele din partea participanților interesați și depuse în Ștăcula Vremii (cutia timpului). Aceasta a fost apoi sigilată, urmând să fie dată publicității peste un secol. Până la următorul centenar, cutia cu mesajele va fi încorporată în interiorul soclului bustului lui Alexandru Papiu Ilarian.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă festivă, de la care n-au lipsit pozele și șampania.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE