Home / Administratie / Surparea zidului Cetăţii Sighişoara, investigată de Institutul Național al Patrimoniului

Surparea zidului Cetăţii Sighişoara, investigată de Institutul Național al Patrimoniului

Doi reprezentanți ai Institutului Național al Patrimoniului au fost prezenți în municipiul Sighișoara luni, 5 februarie, pentru a inspecta la faţa locului efectele incidentului de duminică, 4 februarie, la ora 23.25, când camerele de supraveghere au înregistrat momentul surpării a 4,6 metri din zidul de incintă, Tronsonul 11 din Zidul Cetății.
Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Sighişoara, primarul localităţii, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a anunţat Institutul Național al Patrimoniului, a dispus ca măsură de urgență izolarea zonei și a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
„Astfel, au fost luate măsuri pentru restricționarea traficului auto pe strada Zidul Cetății, pe un sens de circulație, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetății – Turnul Cizmarilor – Turnul Croitorilor, executarea unor lucrări de sprijinire a zidului și notificarea Ministerului Culturii, Inspecției de Stat în Construcții, Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Mureș și Instituției Prefectului – Județul Mureș”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara.
În urma constatărilor efectuate, reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului vor urgenta procedura de elaborare a temei de proiectare și a procedurii de licitație în vederea realizării proiectului tehnic pentru refacerea zidului, urmând să fie finalizate lucrările de sprijinire a zidului.
„Menționăm faptul că din documentația istorică existentă – planuri ale cetății din anul 1.750 – rezultă că în zona prăbușirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1.858”, se mai menţionează în comunicat.
(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ca-n Caragiale. Negocierile PNL – USR Mureș anunțate de Cristian Chirteș, negate de Lucia Hang

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a declarat miercuri, 1 iulie, cu ocazia unei conferințe …