Home / Invatamant / Burse pentru motive medicale, pentru elevii din Târgu-Mureş

Burse pentru motive medicale, pentru elevii din Târgu-Mureş

Primăria municipiului Târgu-Mureș va acorda suma de 250lei/lună pentru elevii care învață în învățământul preuniversitar de stat, clasele I – XII, din municipiul Târgu-Mureș bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor sau și-au pierdut ambii părinți.
„Acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar, iar pentru motivul pierderii ambilor părinți se va face pe baza certificatelor de deces – și va fi în cuantum de 250 lei/lună. Aceste beneficii financiare se pot acorda și în cazuri excepționale, pe durată determinată, dacă elevul este victima unui accident și necesită îngrijiri medicale. Sumele vor fi acordate de către Serviciul Public Asistență Socială a Municipiului Târgu-Mureș pe bază de cerere individuală, conform metodologiei ce poate fi consultată pe site-ul municipiului www.tirgumures.ro”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informații despre centrul de vaccinare din Sighișoara

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat, prin intermediul unei postări pe pagina sa de …