Învățătura și sportul, mână în mână la Unirea Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Învățătura și sportul, mână în mână la Unirea

Într-una din ultimele escale pe teritoriul județului Mureș ale acțiunii Asocției Junior Sport în cadrul căreia sunt oferite gratuit un număr de 8000 de reviste Junior Sport Mureș, Caravana „Azi sunt profu tău de sport” a poposit alături de două clase a V-a de la Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș. Ora deosebită de sport a avut loc în sala UMF din Târgu-Mureș, care poartă numele unui fost mare spadasin al României, Anton Pongracz. Sala a fost aleasă special, deoarece majoritatea invitaților erau sportivi legitimați la CSU Târgu-Mureș.

După cuvintele de deschidere adresate de către Aurora Manuela Stănescu, director al uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ mureșean, și nu numai, ale directorului Clubului Sportiv Universitar Laurențiu Magdaș, fiecare subliniind importanța practicării sportului, următoarele cuvinte au fost adresate de campioana mondială la Bikini Fitness Ioana Șulea. Fostă elevă a Colegiului Unirea, Ioana Șulea a dezvăluit elevilor celor două clase prezente faptul că, pe lângă rezultatele bune obținute la învățătură, ea a avut ocazia să performeze în sport, să viziteze foarte multe țări, să cunoască diverse civilizații. Toate acestea în urma disciplinei care o presupune practicarea unui sport de performanță, rigurozitatea pe care ți-o autoimpui atunci când îți alegi acest drum. Sfatul ei, totodată concluzia, a fost acela că sportul de performanță poate face casă bună cu învățătura, iar când cele două sunt combinate în mod armonios rezultate vin de la sine.

Oră dinamică, mult gustată de elevi

Evident, din sala „Anton Pongracz” nu putea lipsi o demonstrație de scrimă. Aceasta a fos oferită de către doi tineri spadasini ai antrenorului Szabo Zoltan, cel care a cizelat-o pe Schlier Zsuzsa, multiplă campioană a României la juniori, proaspăt vicecampioană mondială cu echipa de cadete a țării. Ea nu a putut fi prezentă la întâlnire, din motive obiective, dar din cadrul clubului au mai fost prezente alte patru sportive de frunte. Alături de Ioana Șulea s-au mai aflat trei jucătoare din lotul divizionarei A de volei feminin. Acestea au fost Alexandra Cauc, Alexandra Ioana Babaș și Carmen Arniceru, însoțite de antrenorul lor, sârbul Predrag Zucović. Minutele de încălzire efectuate împreună cu Cristian Petraș, profesorul însoțitor de la Unirea au demonstrat din start că orele de sport nu sunt neglijate la această școală. Mulți dintre elevii celor două clase sunt chiar sportivi legitimați la diverse cluburi și ramuri sportive, iar implicarea lor a fost una de excepție. Împreună cu cele trei sportive, profesionalismul antrenorului din țara vecină și-a spus cuvântul. Cei aproximativ 40 de copii au fost entuziasmați să facă primii pași în tainele voleiului, mulți dintre ei manifestându-și la final chiar intenția de a a se înscrie la această disciplină.

Ca de fiecare dată, acțiunea s-a încheiat cu distribuirea revistei Junior Sport Mureș, cu autografele celor prezenți dintre cei care se regăsesc în paginile acesteia.

Acținunea cu elevii Colegiului Național Unirea a evidențiat încă o dată nivelul acestei instituții, din toate punctele de vedere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE