Vestea bună care-i interesează pe toţi fermierii! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Vestea bună care-i interesează pe toţi fermierii!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut miercuri, 16 mai 2018, un anunț care-i interesează pe toți fermierii români. Vestea este bună pentru agricultori și se referă la plata subvențiilor APIA aferente Campaniei 2018.

Fermierii români vor beneficia și anul acesta de avans din subvențiile agricole care li se cuvin pentru anul de cerere 2018. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii la conferința de presă susținută miercuri la sediul Ministerului Agriculturii.

“A da subvențiile la timp înseamnă să depui cererea la timp, până-n 15 mai, pentru a nu avea penalități, și pentru a se parcurge celelalte etape care presupun eșantionare, control la timp, în perioade bine stabilite. Și iată cum am creat premisa ca pe data de 16 octombrie să dăm banii, să dăm avansul pentru plățile directe pentru culturile pe care le vom înființa pentru anul agricol 2018-2019. Respirăm ușurați acum și ne gândim la celelalte etape pe care trebuie să le desfășurăm la timp, în aceeași notă de seriozitate, în același ritm și într-o solidaritate deplină pentru realizarea celor pe care le avem de parcurs”, a declarat ministrul Daea.

Campania de depunere a cererilor unice pentru subvenții s-a încheiat la data de 15 mai 2018. În acest an, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a înregistrat 866.749 de cereri pentru o suprafață de 9,639 milioane ha. Prin comparație cu anul 2017, numărul cererilor unice de plată a scăzut, în 2017 s-au depus la APIA 884.464 de cereri, în schimb a crescut suprafața solictată la plată cu 250.000 ha, anul trecut suprafața pentru care se cerea subvenția fiind de 9,390 milioane ha.

În perioada 16 octombrie 2017 – 15 mai 2018, APIA a autorizat la plată subvenții în valoare totală de 2,667 milioane de euro. Din această sumă, 1,729 milioane de euro reprezintă plăți directe, măsuri de piață, comerț exterior, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, 484,8 milioane de euro reprezintă plăți compensatorii achitate de APIA pe măsura 10 agromediu și climă, măsura 11 agricultură ecologică, măsura 13 zone defavorizate, măsura 214 agromediu și climă (din fosta programare), măsura 215, actuala măsură 14T, plăți pentru bunăstarea animalelor, finanțate din Fondul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR), 95,5 milioane de euro sunt proveniți de la bugetul național (BN1), cofinanțare pentru plățile compensatorii, iar 357,6 milioane de euro reprezintă plata ajutoarelor naționale tranzitorii și cofinanțare măsuri de piață, acoperite tot din bugetul național.

Sursa: Agroinfo

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE