Home / Administratie / Proiect comun între Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Adămuş

Proiect comun între Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Adămuş

Aleşii judeţului au aprobat joi, 24 mai, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, colaborarea între Județul Mureș și Primăria comunei Adămuș pentru realizarea și finanțarea în comun a lucrării „Recalibrare rețea de canalizare pluvială cu reproiectarea acceselor la locuințe particulare – rural”.

Gospodării inundate, în 2016

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, în urma cantităților însemnate de precipitații ce s-au înregistrat în anul 2016 pe raza comunei Adămuș au fost inundate 47 de case și 125 de anexe gospodărești. Astfel, în vederea prevenirii producerii unor noi evenimente, cauzate de incapacitatea de preluare a debitelor de către pârâul Vereș, Primăria comunei Adămuș a procedat la întocmirea proiectului tehnic a lucrării„Recalibrare rețea de canalizare pluvială cu reproiectarea acceselor la locuințe particulare – rural”, realizarea lucrării fiind aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local Adămuș din 13 martie 2017.

“Având în vedere amplasamentul pârâului Vereș, respectiv lângă acostamentul drumului județean DJ 107, limită județ Alba – Adămuș – Târnăveni DN 14A, Primăria comunei Adămuș prin adresa înregistrată cu numărul 1373/23 ianuarie 2018 a solicitat Consiliului Județean Mureș suportarea cheltuielilor necesare finanțării din bugetul local acele lucrări ce vizează interesul județean. Proiectul presupune executarea lucrărilor necesare punerii în siguranță a locuințelor limitrofe drumului județean DJ 107 limită județ Alba – Adămuș – Târnăveni DN 14A, între intersecția cu DJ 107D şi podul rutier peste râul Târnava Mică, prin refacerea rigolei pluviale, a podețelor de acces la locuințe şi executarea unei rigole înierbate la baza digului de apărare împotriva inundațiilor”, a precizat Ovidiu Dancu.

Valoarea estimată a lucrării, inclusiv TVA, este de 401.310 lei, din care cota parte a cheltuielilor ce revin Consiliului Judeţean Mureş se cofrează la aproximativ 187.480 lei.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Copiii din Cuieșd (Pănet) iubesc natura

La Cuieșd, comuna Pănet, împreună cu preșcolarii și elevii din cinci clase ai Școlii Gimnaziale …