Absolvirea ciclului primar la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu” şi final de carieră pentru trei învăţătoare Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1068 Vizualizări

Absolvirea ciclului primar la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu” şi final de carieră pentru trei învăţătoare

Gimnaziul de Stat „Tudor Vladimirescu” a sărbătorit vineri, 15 iunie, festivitatea de absolvire a claselor a IV-a A şi a IV-a B, curtea şcolii a fost plină de copilaşi emoţionaţi, care, cu zâmbete ghiduşe şi-au primit medaliile şi diplomele de merit pentru rezultatele foarte bune obţinute la învăţătură şi concursuri pe parcursul acestui an şcolar.

Micuţii n-ar fi stat o secundă liniştiţi, dar doamnele învăţătoare au avut grijă, ca de obicei, să îi facă atenţi la evenimentul de premiere a celor mai buni dintre ei, pentru ultima dată până la începerea vacanţei de vară.

De asemenea, plachete aniversare pentru aducerea aminte a anilor în care au pregătit cu devotament şi dăruire generaţii întregi de elevi, au primit în dar câteva dintre învăţătoarele şi îngrijitoarele care ies la pensie în acest an, încheindu-şi activitatea la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu”. Simbolul respectului le-a fost înmânat de director prof. Gabriela Şandru, care le-a mulţumit sincer pentru întreaga implicare în viaţa şcolii şi a copiilor:

“Viaţa e o călătorie, nu o destinaţie, mai important decât unde ajungi este cum ajungi acolo. Au sosit la capăt de linie şi se vor urca într-un alt tren, trenul numit “Pensionare”, doamnele învăţătoare Aurelia Şeulean, Mariana Minculescu, prof. învăţător primar Barabas Viorica şi doamnele îngrijitoare Lorinczi Ida şi Janosi Ildiko. Le mulţumim pentru că au optat să călătorească atât de mult şi de departe, împreună cu noi, cei de la Şcoala “Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureş. Orice sfârşit e un început. Veţi lăsa şcoala pentru croşetă sau grădină, călătorii în locuri minunate, lecturi prelungite până în zori, plimbări cu nepoţii şi multe alte lucruri îmbucurătoare. Vă mulţumim pentru tot!”.

Învăţătoarea Aurelia Şeulean, apreciată şi iubită de copii, părinţi şi colegi

învăţătoarea Aura Şeulean încojurată de dragii ei elevi

“Un exemplu de virtute şi de pasiune pentru o meserie care i-a fost predestinată, ambiţioasă şi devotată, care a adus multe medalii şi rezultate deosebite elevilor ei cu fiecare generaţie pe care a călăuzit-o, o profesionistă care îşi iubeşte meseria, un model pe care îl respectăm cu sfinţenie şi în faţa căruia ne închinăm de fiecare dată când ne privim reuşitele în carieră este doamna Aurelia Şeulean”, am auzit această afirmaţie printre foştii elevi ai acesteia, aflaţi la festivitatea de vineri.

prof. învăţător primar Irina Năsăudean împreună cu o elevă premiantă

Cu o voce caldă, prof. învăţător primar Irina Năsăudean vorbeşte cu drag despre Aurelia Şeulean, dar şi despre cât de dificil e să formezi copiii în societatea de azi: “Pasiunea pentru matematică a Aurei Şeulean se regăseşte în sumedenia de diplome pe care le-au primit copiii îndrumaţi de ea, e un exemplu de putere şi bunătate pentru noi, colegii, dar şi pentru elevi. Este înălţător să ştii că eşti important pentru cineva, o adevărată binecuvântare să practicăm această profesie, mai ales atunci când vin foştii elevi să ne spună că datorită nouă au reuşit în viaţă, iar noi avem impresia că ei sunt sătui de pretenţiile noastre, de cât am strigat şi am tras de ei. (…) Cu siguranţă că şi colega noastră, Aura, simte la fel şi o parte din sufletul ei îşi va aminti mereu de orele petrecute în şcoala noastră.

În altă ordine de idei, noi suntem oamenii dintre reguli şi suflet. Suflet are şi părintele, îşi tratează copilul doar prin filtrul acesta de multe ori, dar noi suntem cei care trebuie să îl conştientizăm pe copil, dar şi pe părinte despre importanţa regulilor. Este greu într-o societate copleşită de nerespectarea acestora, marele păcat este că cei mai conştiincioşi elevi pleacă din ţară”.

Un capitol din viaţa Aurei Şeulean se încheie acum, iar altul nou va începe în curând. Elevii, părinţii şi colegii îi urează mulţi ani cu sănătate, bucurie, primăvară în suflet şi împliniri nenumărate:

„Până în ultima zi de şcolă, doamna noastră învăţătoare, Aura Şeulean, a avut o pasiune adevărată pentru tot ceea ce a făcut, pentru toate materiile predate, dar disciplina de suflet a fost matematica. Parcursul profesional a fost mereu încununat de succese prin participări cu elevii la diferite concursuri de limba română şi matematică, concursuri judeţene şi naţionale, obţinând mereu locuri fruntaşe.

Elevii din ultima generaţie, azi absolvenţi ai ciclului primar, s-au remarcat la toate concursurile de matematică la care au participat în proporţie covârşitoare şi au obţinut premii pe măsura pregătirii. Cei mai buni dintre cei buni au fost Andrei Muth, Dragoş Cojocnean, Andrei Flora, Maia Soare, Tudor Matei, Ioana Someşan, Crista Stan, Bogdan Creţu, Roxana Nicuşan, Rareş Mailat şi Cătălin Haidu. Tot din această generaţie fac parte şi elevi care s-au remarcat la concursuri de limba engleză, handbal, canto sau dans.

Pe lângă activitatea de predare, a venit mereu în sprijinul colegilor şi al elevilor, fiind co-autor la peste 30 de auxiliare didactice pentru clasele primare.

Anii la categră au trecut! S-au adunat 43, dar ea este la fel de blândă, răbdătoare şi înţeleaptă. Îşi iubeşte şi respectă meseria, are un puternic  ataşament faţă de instituţia şcolii, şi e deschisă către comunicare şi colaborare.

În prag de pensionare, îl cităm pe istoricul Henry Adams, care scria: „Un învăţător are efect asupra eternităţii; nu se poate spune niciodată unde se opreşte influenţa sa”. Veţi rămâne pentru foarte mulţi ani în sufletele noastre ca „doamna noastră învăţătoare!”.

Denisa CHEBUŢIU

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE