Share

Home / Cultură / Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” va participa la Festivalul Mediteranean de Folclor din Larnaca, Cipru
Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” are cu ce să se mândrească

Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” va participa la Festivalul Mediteranean de Folclor din Larnaca, Cipru

În perioada 14-18 septembrie 2018, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” va participa la Festivalul Mediteranean de Folclor din Larnaca Cipru alături de grupuri folclorice din 14 ţări şi 15 grupuri folclorice din Cipru cu mai multe programe artistice ce cuprind cele mai frumoase şi reprezentative cântece şi dansuri populare din zona noastră, dar şi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, transmite în cadrul unui comunicat Barabasi Attila Csaba, directorul instituției.

La invitaţia Asociaţiei Culturale de păstrare a tradiţiilor din Nicosia, a cărei preşedinte este doamna Rea Madella Ioannidou şi în proiectul cultural comun cu tema „Asemănări şi diferenţe între folclorul cipriot şi românesc“, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş a fost invitat să participe cu o expoziţie de costume populare într-un număr impresionant de piese: 60 de costume populare din diferite zone ale judeţului Mureş şi a ţării. Expoziţia va putea fi vizionată până în data de 31 octombrie 2018 în cadrul acestor manifestări culturale.

În cadrul Festivalul Mediteranean de Folclor din Larnaca Cipru, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” dorește să reprezentinte România, judeţul Mureş și oraşul Târgu Mureş cu tot ce înseamnă multiculturalitate şi valori tradiţionale păstrate de-a lungul timpului de generaţii întregi.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident provocat de un șofer băut într-o benzinărie din Mureș

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au fost sesizaţi marți, 18 februarie, în jurul orei …

Share
Share