UAT Târgu Mureș lansează un program de plasare a absolvenților pe piața muncii Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 313 Vizualizări

UAT Târgu Mureș lansează un program de plasare a absolvenților pe piața muncii

Universitatea de Arte din Târgu Mureș lansează proiectul „UAT’s next? Îmbunătățirea accesului pe piața muncii a absolvenților Universității de Arte din Târgu-Mureș prin facilitarea activităților de învățare în mediul de muncă real național și european”.

Obiectivul proiectului constă în creșterea numărului absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș care își găsesc un loc de muncă în urma accesului la activitați de învațare la un potențial loc de munca / cercetare / inovare, precum și sprijinirea tranziției studenților de la scoala la piața muncii prin participarea la stagii de practică.
Proiectul va facilita stagii de practică atât în mediul de stat, cât și în cel privat, iar produsele culturale rezultate în urma stagiilor vor putea fi urmărite și jurizate în cadrul unui festivalul multicultural organizat de către UAT.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Informații suplimentare despre „UAT’s next?” au fost furnizate de către Lector univ. dr. Eugen Păsăreanu, organizatorul proiectului, în cadrul unei conferințe de presă organizate în foaierul Teatrului Studio.

Peste 90% dintre studenți, angajați

„Este un proiect pe care l-am gândit și îl vom implementa împreună secția română și secția maghiară din Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. Este un proiect care se adresează în primul rând studenților pentru că 100 de studenți ai noștri, 50 de la Facultatea de Arte în limba română și 50 de la Facultatea de Arte în limba maghiară vor merge în stagii de practică în țară și în străinătate, prin acest lucru facilitându-li-se accesul pe piața muncii. Este extrem de necesar să le urmărim parcursul profesional, să încercăm să le trasăm o direcție și să îi aducem la aceeași masă pe studenți și pe potențialii angajatori. Studenții vor găsi, conform specializării lor, un loc în care vor lucra cu un trainer specialist în acel domeniu. În urma acestor stagii de practică, care nu sunt puține, vor rezulta produse culturale pe care le vom prezenta în cadrul unui nou festival, diferit de festivalurile pe cere le avem deja în derulare, un festival multicultural care va fi anul viitor. Acest festival va fi o întâlnire între studenții noștri, directori de teatre, oameni din televiziune. Suntem din acest punct de vedere o universitate fericită, peste 90% dintre studenții noștri își găsesc loc de muncă, dar cu atât mai mult dorim să creștem vizibilitatea celor care termină facultățile noastre. De aceea cred că un astfel de proiect poate aduce un plus de vizibilitate și poate fi o oportunitate pentru studenți de a se face văzuți și cunoscuți pe piața națională și, de ce nu, și pe cea internațională“, a declarat Eugen Păsăreanu.

Teatrul Nottara din București este primul partener la care vor ajunge studenți în stagiile de practică.

Proiectul va avea durata de un an

„Acești 50 de studenți sperăm să fie angajați în urma proiectului tocmai datorită vizibilității lor, a bunei lor pregătiri pe care o oferim în Universitate și a faptului că vor fi văzuți de către angajatori, iar o parte din angajatorii noștri sunt extrem de interesați de studenți și ar dori să-i angajeze, dar, bineînțeles, întâi să-i cunoască.“

Concomitent, va mai fi realizat proiectul Europoly, cu parteneri din Uniunea Europeană, care va viza combaterea euroscepticismului, și Fabulamundi, un proiect foarte important la care Universitatea este parteneră de câțiva ani.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE