Home / Invatamant / FOTO: Săptămâna dăruirii la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”

FOTO: Săptămâna dăruirii la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”

“Noi înșine simțim că ceea ce facem nu este decât o picătură într-un ocean. Dar dacă acea picătură nu ar fi fost în ocean…” (Maica Tereza de Calcutta).

Joi, 22 noiembrie, elevii Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller”, la propunerea învățătorilor și diriginților, sprijiniți de părinți, au participat la acțiunea desfășurată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare ce a avut ca temă “Săptămâna legumelor și fructelor donate”.

De la clasele pregătitoare și până la clasele a VIII-a, elevii au adus fiecare fructe sau legume spre a fi donate altor copii de la Centrul Materna din Târgu-Mureș. Îndrumați de cadrele didactice, copiii învață să privească spre cei care au nevoie de ajutor și să ofere bunătate, înțelegând astfel importanța actului de caritate.

Caritatea conturează bogăția spirituală a fiecăruia. Aceasta vine din dragostea, respectul față de tine și de semenii tăi. Poate fi numită și o formă de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile primite.

Prin acțiuni de acest gen, copiii își  dezvoltă  spiritul civic, altruist, iar treptat vor ajunge să înțeleagă că doar “dăruind vei dobândi” – (N. Steinhardt).

Prof. înv. primar Petruța-Daniela BĂCILĂ

 

 

Citeste si:  9 ani de fuziune în învățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Campanie de sprijin pentru Vasile Fina din Jabenița

În urmă cu câteva zile, un puternic incendiu a avut loc la una din gospodăriile …