FOTO: Săptămâna dăruirii la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 698 Vizualizări

FOTO: Săptămâna dăruirii la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”

“Noi înșine simțim că ceea ce facem nu este decât o picătură într-un ocean. Dar dacă acea picătură nu ar fi fost în ocean…” (Maica Tereza de Calcutta).

Joi, 22 noiembrie, elevii Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller”, la propunerea învățătorilor și diriginților, sprijiniți de părinți, au participat la acțiunea desfășurată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare ce a avut ca temă “Săptămâna legumelor și fructelor donate”.

De la clasele pregătitoare și până la clasele a VIII-a, elevii au adus fiecare fructe sau legume spre a fi donate altor copii de la Centrul Materna din Târgu-Mureș. Îndrumați de cadrele didactice, copiii învață să privească spre cei care au nevoie de ajutor și să ofere bunătate, înțelegând astfel importanța actului de caritate.

Caritatea conturează bogăția spirituală a fiecăruia. Aceasta vine din dragostea, respectul față de tine și de semenii tăi. Poate fi numită și o formă de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile primite.

Prin acțiuni de acest gen, copiii își  dezvoltă  spiritul civic, altruist, iar treptat vor ajunge să înțeleagă că doar “dăruind vei dobândi” – (N. Steinhardt).

Prof. înv. primar Petruța-Daniela BĂCILĂ

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE