Educație Culturală Comprehensivă, ediția I: 100 de Ani Înapoi în Viitor, la Teatrul Ariel Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Educație Culturală Comprehensivă, ediția I: 100 de Ani Înapoi în Viitor, la Teatrul Ariel

Asociația ANIMACT are plăcerea de a vă invita să vedeți rezultatele programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor, destinat târgumureșenilor cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la realizarea Marii Uniri din 1918.

Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor este realizat de Asociația ANIMACT cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.
100 de Ani Înapoi în Viitor își propune să inițieze un dialog inter-generațional în comunitatea târgumureșeană și să crească interesul publicului tânăr față de artele performative. Activitățile programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor au drept scop familiarizarea tinerilor cu metode alternative de educație prin cultură, facilitând astfel comunicarea dintre grupurile de public de diferite vârste și recunoașterea importanței Centenarului Marii Uniri.

Activitățile programului cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor sunt adresate adolescenților și copiilor târgumureșeni și au drept scop crearea unui context deschis și prietenos în care aceștia să exprime ce înseamnă pentru ei Centenarul Marii Uniri, să împărtășească opiniile lor cu ceilalți membri ai comunității și să-și dezvolte abilitățile creative prin intermediul artelor performative.

Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor vă invită la două evenimente, care vor avea loc vineri, 30 noiembrie, respectiv sâmbătă, 1 decembrie la Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” Târgu Mureș:

30 noiembrie, între orele 18:00-20:00

100 de Ani Înapoi în Viitor – instalație artistică. Aceasta va fi realizată de un grup de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani, care au participat la ateliere susținute de studenți ai Universității de Arte din Târgu-Mureș, scopul acestora fiind familiarizarea publicului tânăr cu tehnici alternative de exprimare prin intermediul artelor vizuale și performative.

Instalația artistică 100 de Ani Înapoi în Viitor va fi interactivă și va portretiza importanța Marii Uniri prin ochii tinerilor târgumureșeni. Vernisajul acesteia va avea loc în 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” și va avea acces gratuit. Instalația va fi deschisă publicului și în data de 1 decembrie în timpul atelierelor de arte vizuale.

1 decembrie, între orele 16:00-18:00

100 de Ani Înapoi în Viitor – ateliere de arte vizuale. Actorii Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, alături de studenți ai Universității de Arte din Târgu-Mureș vor susține două ateliere de arte vizuale destinate copiilor cu vârste cuprinse între 9-13 ani.
Primul atelier constă în confecționarea păpușilor de teatru, la finalul acestuia fiecare participant va avea propria sa păpușă confecționată manual, pe care o va duce acasă.
Cel de al doilea atelier va fi unul de pop up – tehnică de colaj, prin intermediul căreia participanții vor învăța diferite metode ușoare, rapide și ingenioase de împăturire, tăiere sau lipire a hârtiei cu scopul realizării felicitărilor mecanice, pe care, de asemenea, le vor putea lua acasă.

Programul cultural 100 de Ani Înapoi în Viitor se desfășoară în perioada 15 octombrie – 31 decembrie și beneficiază de finanţare nerambursabilă destinată programelor, proiectelor și acţiunilor culturale oferită de Primăria Târgu Mureș.

Asociația ANIMACT a fost fondată în aprilie 2017 la Târgu Mureș și are drept scop realizarea proiectelor culturale implicate social prin exploatarea mijloacelor specifice artelor performative, cu un accent puternic pe dezvoltarea și promovarea dramaturgiei contemporane. Misiunea proiectelor desfășurate de Asociația ANIMACT constă în crearea contextului necesar dezbaterii unor problematici acute ale societății românești.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE