Home / Eveniment / Hanuka, sărbătorită la sinagoga din Târgu-Mureș

Hanuka, sărbătorită la sinagoga din Târgu-Mureș

În acest weekend, evreii din Târgu-Mureș sărbătoresc Hanuka, cunoscută ca și Sărbătoarea luminilor, sărbătoare care durează 8 zile.

La sinagoga din Târgu-Mureș va fi un program variat, alături de mulți oaspeți printre care se numără Eduard Kupferberg, secretar general al F.C.E.R, Prim rabin al F.C.E.R, Rafael Shaffer, Prof. Univ. dr. Carol Iancu (Universitatea Montpellier-Franța) și cantorul Emanuael Pusztai (F.C.E.R,).

Programul celebrării sărbătorii Hanuka anul 5779 se va desfășura timp de două zile. Vineri, 7 decembrie, de la ora 16.00 va avea loc aprinderea lumânărilor de Șabat și o rugăciune, urmată de masa festivă.

Sâmbăta, 8 decembrie, de la ora 10.00, se va desfășura o rugăciune, urmată de kiduș, de la ora 16.00 – Minha, de la ora 17.30 – Havdala (ieșirea din Șabat), iar după ora 18,00 va avea loc un program festiv de Hanuka.

Citeste si:  Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului, zi de omagiu internațional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vezi ce program are Promenada Mall de Sărbători

Distribuie pe FacebookCiteste si:  Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului, zi de omagiu internațional