Share

Home / Social / În ce condiţii se eliberează biletul unic de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap

În ce condiţii se eliberează biletul unic de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că în conformitate cu dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 1017/2018 privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, instituţia va elibera biletul unic de călătorie gratuită, începând cu data de 1 februarie.

„Utilizarea biletului unic de călătorie gratuită facilitează circulaţia neîngrădită a persoanelor cu handicap, a însoţitorilor acestora şi asistenţilor personali, cu oricare din mijloacele de transport interurban – tren, auto, transportul naval. Eliberarea biletului de călătorie gratuită se face de către DGASPC numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal, asistentului personal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens, dată de către persoana cu handicap sau reprezentantul legal”, a precizat Miklea Hajnal Katalin, director general al DGASPC Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Coşuri de gunoi noi la unităţile şcolare şi în cartierele din Târgu-Mureş

Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş a trecut la schimbarea, acolo unde era cazul, …

Share
Share