Mihai Aniţei (Azomureş), co-autor al volumului “Agricultura. Concepte şi instrumente operaţionale” Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 863 Vizualizări

Mihai Aniţei (Azomureş), co-autor al volumului “Agricultura. Concepte şi instrumente operaţionale”

Cel de-al patrulea volum al seriei „Caiete Documentare – Club România” a fost lansat joi, 21 februarie, în cadrul unui eveniment organizat în incinta Bibliotecii Centrale Universale.

Potrivit www.caleaeuropeana.ro, volumul este intitulat „Agricultura. Concepte şi instrumente operaţionale”, a fost coordonat de Marius Stoian şi Mihai Aniţei – directorul general al combinatului Azomureş din Târgu-Mureş, şi reuneşte peste 115 autori reprezentativi care expun viziuni şi proiecte sustenabile în vederea consolidării contribuţiei româneşti la reformarea noii Politici Agricole Comune.

„Agricultura va fi domeniul cu cea mai mare digitalizare în viitorii ani; inteligența artificială în agricultură va fi masivă și de neoprit. Capabilitatea dronelor se extinde în mod constant, aparatele fiind dotate cu camere foto-video de înaltă definiție, senzori de termoviziune, filmare în infraroșu, sisteme de cartografiere și zonare a parcelelor, iar simultan volumul de date crește rapid. Pe termen lung, „fermele conectate” se vor dovedi extrem de valoroase pentru toată populația planetei având în vedere necesitatea de maximizare a producției agricole. Agricultura inteligentă ține cont de evaluarea solului și aspectelor de mediu din toate punctele de vedere și aplică soluții tehnologice pentru fertilizări de performanță, măsuri de protecție a plantelor și extragerea elementelor nutritive într-un mod cât mai eficient! În domeniul agriculturii inteligente, introducerea elementelor de tehnologie în managementul fermelor, cum ar fi urmărirea și monitorizarea întregului proces de producție de la înființarea culturii, procesare, transport, la vânzare, duce la randamente și calități incredibile în climate volatile cu provocări din ce în ce mai diverse. Ca țară cu mare potențial agricol, România ar putea să devină una din piețele de top pentru fructificarea tehnologiei IoT în scopuri de creștere și eficientizare a producției agricole. Vor ști oare fermierii să profite de pe urma unei asemenea oportunități? ”, a lansat provocarea Mihai Aniţei.

Invitatul special al evenimentului a fost Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Text: Sandu TUDOR

Foto: Mădălina GAVRILĂ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE