Share
Home / Reghin / Întrunire a Grupului cultural-catehetic din protopopiatul Reghin

Întrunire a Grupului cultural-catehetic din protopopiatul Reghin

Miercuri, 27 februarie a avut loc întrunirea Grupului cultural-catehetic din protopopiatul Reghin, prilej cu care, preoții de pe Valea Mureșului superior și de pe Valea Gurghiului l-au avut în mijlocul lor pe părintele Sabin Vodă, preot al parohiei Alba Iulia – Orizont, Acesta a vizitat  Centrul cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Bistra Mureșului și la cel din Gurghiu. În prezența părintelui Valentin Vârva, protopop al Reghinului, părintele Sabin Vodă a împărtășit celor prezenți o parte din experiența catehetică dobândită în activitatea pastorală pe parcursul anilor.

Oaspetele  a prezentat un plan catehetic axat pe explicarea Sfintei Liturghii în vederea înțelegerii cât mai profunde a acestei Taine de către poporul dreptcredincios, subliniind, totodată, importanța participării active a creștinilor în cadrul cultului. În continuare, părintele Sabin Vodă a propus o serie de cateheze bazate pe învățăturile părintelui Teofil Părăian, care îndeamnă la o viață duhovnicească minimală prin respectarea următoarelor puncte: (1) să mergi la biserică în zilele de duminică și în sărbători, (2) să începi și să termini ziua cu Dumnezeu, rostind rugăciunile de dimineață și de seară, precum și rugăciunea de la vremea mesei, (3) să citești în fiecare zi două capitole din Noul Testament, (4) să-ți păzești mintea prin rugăciunea de toată vremea („Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”) și (5) să postești, în zilele de post de peste săptămână și în cele patru posturi de peste an.

În acest context, a fost evocată personalitatea părintelui Teofil Părăian, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc anul acesta 10 ani. S-a punctat, de asemenea, și nevoia de a avea o viață duhovnicească mai intensă în contextul lumii contemporane secularizate, în care omul este dezorientat, Hristos fiind singurul punct de reper nezdruncinat pe această mare a vieții.Sursă: www.reintregirea.ro

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Evadare din izolare, fără deplasare, simplu și câteodată eficient

Ordonanțe militare. Stare de urgență. Măsuri care îngrădesc circulația în spațiul liber. Morți anunțați zilnic …

Share
Share