Galerie Foto: Cadou oferit ființelor dragi la Bistra Mureșului Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 569 Vizualizări

Galerie Foto: Cadou oferit ființelor dragi la Bistra Mureșului

Primăria și Consiliul Local Deda, Asociația Culturală „Cununa Călimanilor” și Centrul cultural catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Bistra Mureșului au organizat sâmbătă, 9 martie, în sala de spectacole a Căminului Cultural din Bistra Mureșului, spectacolul festiv dedicat zilei de 8 Martie intitulat „O floare pentru mama mea”.

„2019 este considerat de către Patriarhia Română anul omagial al satului românesc, al primarilor, învățătorilor și al preoților gospodari. Printre activitățile pe care Centrul cultural catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Bistra Mureșului și le-a propus în acest an se numără și acest spectacol organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Deda, un buchet de cântece și dansuri populare dedicat  zilei de 8 Martie, numit „O floare pentru mama mea”, a spus în deschiderea spectacolului Natalia Andone, prezentorul evenimentului, alături de solistul Andrei Romanică.

„Să păstrăm femeia în sufletele noastre ca pe un reprezentant suprem al vieții noastre”

Introducerea în atmosfera spectacolului a fost făcută de către Grupul vocal folcloric „Flori bistrene”  coordonat de prof. Silvia Andone, moment care a precedat mesajul primarului comunei Deda, Lucreția Cadar, adresat femeilor din comună cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

„Ținem acest spectacol la Bistra Mureșului deoarece aici există din totdeauna tradiție, avem un spațiu frumos cum este căminul cultural de pe Valea Bistrei, iar oamenii de aici merită acest lucru, Femeia reprezintă unul din cele mai importante elemente ale vieții. Femeia este viață, femeia este tradiție, femeia este tot ceea înseamnă continuitate pe acest pământ. De-alungul timpului, femeia a fost stâlpul familiei, ea se ocupa de casă, de gospodărie, de familie. Mai târziu, drepturile femeii au ieșit la suprafață, așa cum și le-au dorit ele. Astăzi, în oricare dintre sferele societății românești găsim femeia. Ea este prezentă în domeniul învățământului, femeia  profesor, învățător, educator, în domeniul sănătății întâlnim  femeia medic, asistent medical, și în toate celelalte sfere ale societății.  De asemenea, în prezent regăsim femeia om de afaceri, care conduce cele mai înalte instituții ale statului,  în tot cee ce însereamnă bunul mers al societății românești. Asta înseamnă că, suntem binecuvântate de Dumnezeu pentru a face lucruri frumoase. Dumnezeu să le de-a sănătate, putere de muncă tuturor femeilor și alături de noi și bărbaților pentru a putea să mergem mai departe, să ducem continuitatea vieții pe pământ , să dovedim că într-adevăr femeia este sarea și piperul de care noi avem nevoie. La mulți ani, cele mai alese gânduri și sentimente cu ocazia zilei de 8 Martie, să de-a Dumnezeu să ne reîntâlnim de fiecare dată cu zâmbetul pe buze, să păstrăm femeia în sufletele noastre ca pe un reprezentant suprem al vieții noastre. La mulți ani!”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Cântec, joc și drag pentru cele mai speciale ființe

Programul artistic a fost deschis de Grupul vocal folcloric „Flori Bistrene”, coordonat de prof. Silvia Andone, soliștii Eusebiu Pașcan și Dorin Bumbu, urmat de Ansamblul „Cununa Călimanilor”, coordonat de prof. Vasile Gabor, cu Jocul fetelor de la Crihalma.

Printre protagoniștii spectacolului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale din Bistra Mureșului, coordonați de învățătoarea  Angela Pop, urmați de soliștii Alexandra Cazan, Natalia Andone, Andreea Petruț, Mădălina Mureșan, Andrei Romanică, recitaluri presărate cu momente de joc popular susținute de Ansamblul „Cununa Călimanilor”.

A fost o seară presărată cu cântec, joc, flori dăruite de gazde tuturor femeilor prezente la spectacol, un frumos cadou oferit  doamnelor și domnișoarelor comunei Deda,  în căminul cultural din Bistra, devenit neîncăpător pentru câteva ore.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE