Home / Invatamant / „Copiii și adolescenții de azi, liderii de mâine”, un eveniment pentru adolescenți, părinți și profesori

„Copiii și adolescenții de azi, liderii de mâine”, un eveniment pentru adolescenți, părinți și profesori

Pe 10 aprilie, de la ora 15.30, la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”,  va ajunge primul program educațional național care aduce împreună părinți, dascăli și specialiști în educație, „Copiii și adolescenții de azi, liderii de mâine”.

Scopul este acela de a găsi soluții la câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă copiii/adolescenții, părinții acestora și profesorii, cum ar fi importanța identificării potențialului copiilor/adolescenților și valorizării acestuia, instrumentele și tehnicile pe care profesorii le pot folosi pentru a susține și ajuta evoluția elevilor în funcție de vocația fiecărui copil, identificarea timpurie a potențialului, dar și a nevoilor și intereselor individuale și unice ale fiecărui copil în parte.

Inițiatorii proiectului, Yourway Life & Career Counseling, Eurolingva Examinations Centre și AVE (Asociația pentru Valorizarea Educației), au venit cu această idee ca o reacție firească la starea sistemului educațional, aflat într-o continuă schimbare și adaptare. În cadrul programului se vor atinge teme precum: relația părinte-copil-profesor în procesul educațional și echipamente SMART pentru lecții inteligente.

„Yourway Life & Career Counseling a fost un pionier în organizarea unor astfel de proiecte. În 2010, am demarat un proiect pilot cu scopul de a oferi profesorilor dintr-o școală de stat un program de dezvoltare personală în acord cu obiectivele profesionale. Am venit cu acestă metodă în dorința de armoniza relația profesor-elev, încercând astfel să asigurăm performanța profesională a cadrelor didactice și reușita elevilor. Replicarea acestui pilot a condus la ideea de a împărtăși tuturor adulților implicați în formarea copiilor (profesori, părinți, antrenori, mentori) din cunoștințele și experiența de 10 ani în dezvoltarea minorilor”, spune Mihaela Feodorof, Managing Partner Yourway Life & Career Counseling.

Citeste si:  Standardizarea pregătirii în rezidențiat pentru facultățile de medicină, principiu de proiect legislativ

Mai multe detalii despre caravană, desfășurare și orașele în care va ajuge găsiți pe: https://www.facebook.com/yourway.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Arhitectura Reghinului, în atenția elevilor

Elevii din cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, profilul Tehnician în turism, au efectuat în perioada …