Liceul Silvic Gurghiu, locul II la Concursul Național de Competențe în Silvicultură Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 2363 Vizualizări

Liceul Silvic Gurghiu, locul II la Concursul Național de Competențe în Silvicultură

Liceul Tehnologic  Silvic din Gurghiu a găzduit  în perioada 15 – 18 aprilie, cea de a  IX-a ediţie a Concursului Naţional de Competenţe în Silvicultură, cu participarea celor șase școli silvice din țară, Colegiul Silvic „Bucuria” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic  Silvic „Transilvania” din Năsăud, Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” Timișoara, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov, Colegiul Silvic „Theodor Pietraru” Brănești și școala gazdă, Liceul Tehnologic Silvic Gurghiu. Echipa care a reprezentat  Liceu Tehnologic Silvic  a fost formată din elevii Marius Gliga, Cioloca Florin, Turi Nandor, Ştefan Paul, rezervă Alexandru Maior, coordonaţi de doctor inginer Albu Cristian.

Marcel Mândru, laude aduse învingătorilor

După trei zile de concurs, care a cuprins probele de traseu forestier și  mânuirea motofierăstrăului, au fost stabiliți câștigătorii, premiați în cadrul festivității de premiere avută loc joi, 18 aprilie.

„Ne simțim foarte bine la finele unui concurs de care suntem foarte mulțumiți în ce privește organizarea și de rezultatul obținut de elevii noștri. Chiar dacă au obținut doar locul 2, pentru noi înseamnă locul 4 în Europa, pentru faptul că cei din Câmpulung Moldovenesc  au obținut anul trecut locul 3 la Concursul European de Silvicultură din Ungaria, ceea ce înseamnă că suntem cu un pas în urma lor. Au meritat să câștige aici la noi la Gurghiu, sunt niște elevi extraordinari care au pus suflet, iar rezultatele lor s-a văzut la final”, a precizat Ing. Marcel Mândru, directorul Liceului Tehnologic Silvic Gurghiu.

Organizatorii lăudați de RNP Romsilva

Printre cei care au sprijinit competiția s-au numărat reprezentanții Regiei Naționale  Pădurilor Romsilva precum și inimoșii sponsori, la loc de cinste fiind Husqvarna care a oferit premii câștigătorilor.

„În fiecare an când pădurea își recapătă coloritul verde, Regia Națională a Pădurilor desfășoară o multitudine de activități practice și educative reunite sub genericul „Luna plantării arborilor”. În acest context se regăsesc conferințe, simpozioane, expoziții precum și Concursul de Competențe în Silvicultură, competiție  profesională pentru meseria de silvicultor. Anul acesta gazda acestui concurs a fost Liceul Tehnologic Silvic Gurghiu , căruia  îi mulțumim pentru tot, au avut o organizare exemplară”, a precizat ing. Liliana Radu, reprezentantul Regiei Naționale  a Pădurilor Romsilva.

La festivitatea de premiere a luat parte și Laura Pop, inspector școlar de specialitate care a subliniat necesitatea includerii în calendarul olimpiadelor și concursurilor Ministerului Educției și a competițiilor silvice.

„Ne bucurăm pentru că avem  oportunitatea de a organiza acest concurs în județul Mureș,  la Liceul Tehnologic Silvic din Gurghiu. Îmi pare rău pentru că  aceste concursuri  silvice  încă nu fac parte din calendarul olimpiadelor școlare,  de aceea ar trebui să ne înțelegem toate aceste județe să intrăm în rândul celorlalte școli”,  a menționat prof. Laura Pop, inspector școlar de specialitate, IȘJ Mureș.

Colegiul Silvic „Bucovina”, câștigător meritat

Momentul mult așteptat a fost cel al anunțării câștigătorilor, cei care vor reprezenta România în luna mai la Concursul Europeanm de Silvicultură din Suedia. Astfel, la echipe, pe primul loc s-a situat Colegiul Silvic „Bucovina”, Câmpulung Moldovenesc, urmat de Liceul Tehnologic Silvic Gurghiu ( Locul II) și Liceul Tehnologic Silvic Năsăud (Locul III). Clasamentul a fost completat de Liceul Tehnologic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov (Mențiune I), Colegiul Silvic „Teodor Pietraru” Brănești (Mențiune II) și Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură  „Casa verde” din Timișoara (Mențiune III).

La individual, locul 1 a fost obținut de Gabriel Rusu, Colegiul Silvic „Bucovina”, Câmpulung Moldovenesc, care a stabilit și un nou record național la proba de cepuit cu un timp de 18,42 secunde,  urmat în clasament de Leontin Gușă și Ion Valerian Hutopilă , Liceul Tehnologic Silvic Năsăud.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE