Home / Reghin / Biserica parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Reghin, sfințită de ÎPS Irineu

Biserica parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Reghin, sfințită de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent sâmbătă, 25 mai în parohia Reghin „Sfinții Martiri Brâncoveni”, prilej cu care oficiat slujba de binecuvântare a noii biserici din parohie, aflată sub ocrotirea Sfinților Martiri Brâncoveni, a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și a tuturor martirilor transilvăneni.

La final, părintele Ionel Iacob a fost instalat de către ÎPS Irineu  ca păstor al parohiei Reghin „Sfinții Martiri Brâncoveni”, structură administrativă nouă, înființată în luna martie a acestui an. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a oferit noului paroh Sfântul Antimis, obiect liturgic ce simbolizează unitatea sacramentală dintre ierarhul locului și comunitatea parohială, dar și delegația jurisdicțională a arhiereului. Astfel, în noua biserică va putea fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie, precum și celelalte slujbe rânduite. Noul locaș de închinare a fost edificat între anii 2004-2018, prin strădania și jertfa preoților Dumitru Gherman și Dimitrie Gherman și a credincioșilor de aici.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sistare de energie electrică în mai multe localități din Mureș

Departamentul de Relații Publice, Comunicare și Reclamații din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice …