Home / Reghin / Biserica parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Reghin, sfințită de ÎPS Irineu

Biserica parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Reghin, sfințită de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent sâmbătă, 25 mai în parohia Reghin „Sfinții Martiri Brâncoveni”, prilej cu care oficiat slujba de binecuvântare a noii biserici din parohie, aflată sub ocrotirea Sfinților Martiri Brâncoveni, a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și a tuturor martirilor transilvăneni.

La final, părintele Ionel Iacob a fost instalat de către ÎPS Irineu  ca păstor al parohiei Reghin „Sfinții Martiri Brâncoveni”, structură administrativă nouă, înființată în luna martie a acestui an. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a oferit noului paroh Sfântul Antimis, obiect liturgic ce simbolizează unitatea sacramentală dintre ierarhul locului și comunitatea parohială, dar și delegația jurisdicțională a arhiereului. Astfel, în noua biserică va putea fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie, precum și celelalte slujbe rânduite. Noul locaș de închinare a fost edificat între anii 2004-2018, prin strădania și jertfa preoților Dumitru Gherman și Dimitrie Gherman și a credincioșilor de aici.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Colecția de cojoace a Muzeului „Anton Badea”, restaurată și expusă publicului

Printre colecțiile Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin se numără și cea de cojoace, care …