Home / Eveniment / infiniTIFF 2019 – Producția virtuală și viitorul conținutului audiovizual

infiniTIFF 2019 – Producția virtuală și viitorul conținutului audiovizual

Distribuie

infiniTIFF revine cu o a 3-a ediție, programată în perioada 1-8 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar anul acesta secțiunea este dedicată viitorului conținutului audiovizual. Împreună cu invitați internaționali, încercăm să definim modul în care transformările digitale și tehnologiile disruptive ale momentului influențează nu doar mobilitatea publicului și modul în care comunică acesta, ci și cultura și divertismentul, ca domenii integrale. Programul include infiniTIFF Summit, o conferință de jumătate de zi despre producția virtuală si viitorul muncii, și infiniTIFF Workshop, un eveniment colaborativ cu participarea stakeholderilor locali din diferite industrii. În plus, zona de VR Cinema va include și la această ediție o selecție generoasă de filme, producții recente, dar și câteva „clasice”, oferind publicului un set divers de experiențe. Programul este susținut de Banca Transilvania.

infiniTIFF 2019 își propune, în principal, să stimuleze antreprenoriatul clujean în direcția producției virtuale pentru film, jocuri video, animație și tehnologie audiovizuală, completând proiectul Cluj Future of Work.

În acest sens, infiniTIFF Workshop caută să exploreze în profunzime nevoile și aspirațiile principalilor actori locali implicați în producția audiovizuală. Pentru o jumătate de zi, pe data de 2 iunie, antreprenori vizionari, factori decizionali din artă, cultură și mediul academic din Cluj vor explora oportunități antreprenoriale și forme de colaborare interdisciplinară în producția audiovizuală. Rezultatul va fi Manifestul infiniTIFF, un document cu direcții de acțiune clare pentru autorități, creativi și antreprenori, care va fi prezentat și supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit.

infiniTIFF Summit–întâlnirea profesioniștilor din industriile creative cu experții în tehnologie. Programat pentru 6 iunie, la Centrul de conferințe Platinia, infiniTIFF Summit se adresează profesioniștilor din cinematografie, business, IT, tehnologie și design. Printre invitații speciali ai conferinței se numără Guido van Nispen, editorul think-tank-ului Silicon Valley i4j, Jean-Colas Prunier, fondator PocketStudio și expert mondial în dezvoltare de software pentru producția de filme digitale, Mikael Windelin, producător independent și specialist VFX, Hermione Flynn și David Bennet, fondatori Mimic Production și pionieri în industria 3D, alături de Anamaria Vrabie și Ovidiu Cîmpean (Cluj), cele două forțe din spatele proiectului european Cluj Future of Work, care analizează evoluția locurilor de muncă și a competențelor profesionale în economia locală.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit aici: http://www.tiff.ro/infinitiff/summit.

Producția virtuală poate să eficientizeze producția de film din punct de vedere financiar, dar și al conținutului, iar crearea rețelelor locale dinamice este vitală pentru a putea derula proiecte majore internaționale. E nevoie ca cinematografia, jocurile video și tehnologia să abordeze noi moduri mai eficiente de a colabora. InfiniTIFF Summit își asuma rolul de platformă în care, cu ajutorul expertizei internaționale majore de care fiecare invitat se bucură, aceste direcții pot fi discutate, iar soluțiile pot fi găsite împreună. În plus, printr-un forum de pitching deschis, orice antreprenor, freelancer, cercetător sau creativ din domeniul audiovizual va dispune de șansa de a prezenta produse, servicii, abilități sau nevoi specifice.

Biletele pentru infiniTIFF Summit sunt disponibile aici: http://bit.ly/2JsBTsd


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Inaugurarea Palatului Culturii reabilitat

Distribuie Consiliul Județean Mureș și Muzeul Județean Mureș anunță finalizarea proiectului „Reabilitarea Palatului Culturii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.