Home / Religie / Celebrare de mulțumire în toate parohiile greco-catolice

Celebrare de mulțumire în toate parohiile greco-catolice

ÎPS Cardinal Lucian Mureșan, cheamă pentru duminică, 9 iunie 2019, pe toți preoții și credincioșii greco-catolici la o celebrare de mulțumire în toate parohiile greco-catolice:

Preasfințiile Voastre,

Preacucernici Părinți,

Suntem încă mișcați sufletește de marele eveniment de duminica trecută, atunci când Papa Francisc a fost împreună cu noi la Blaj și i-a beatificat pe cei 7 episcopi martiri.

Suntem invitați să citim beatificarea prin Sfânta Scriptură în asemănarea cu viața lui Cristos. Tocmai de aceea, sărbătoarea din 2 iunie din „Mica Romă” nu poate fi capătul călătoriei, ci o nouă șansă din partea Domnului: „În fața persecuției aprige din partea regimului ei, [episcopii martiri], au dat dovadă de o credință și de o iubire exemplare pentru poporul lor”, spunea Papa Francisc. „Cu mare curaj și tărie interioară, au acceptat să fie supuși la o dură detenție și la tot felul de cruzimi, decât să renege apartenența la iubita lor Biserică. Acești Păstori, martiri ai credinței, au recâștigat și au lăsat poporului român o prețioasă moștenire pe care o putem sintetiza în două cuvinte: libertate și milostivire.

Pentru ca acest moment providențial să primească locul cuvenit în conștiința noastră de credincioși și în Biserica din care facem parte, dispunem ca duminică, 9 iunie să se celebreze în toate bisericile din Eparhiile noastre Sfânta Liturghie cu intenția de mulțumire pentru harul beatificării și pentru ca Bunul Dumnezeu să izvorască roade multe în mărturia noastră de credință.

Harul Domnului prin mijlocirea Maicii Preacurate, Maica Bisericii, să vină peste Voi peste toți!

Cu arhierească binecuvântare,

† Cardinal LUCIAN

Arhiepiscop Major

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lex Aly Gym, premii pentru cei cu medii mari la Bac

Elevii reghineni care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat au parte de o …