Ziua Grâului 2019. Donau Saat, portofoliu complet de seminţe Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Ziua Grâului 2019. Donau Saat, portofoliu complet de seminţe

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Dan Florea, reprezentant Donau Saat România pentru zona de Centru, a prezentat portofoliul folosit în lotul demonstrativ de la Seuca: „Donau Saat are un portofoliu de seminţe pentru toate tipurile de culturi pe care le aveţi în fermă, atât culturi de toamnă, cât şi culturi de primăvară. În această platformă suntem prezenţi cu şase soiuri de grâu, primul dintre ele este Balitus, un soi de grâu nearistat, cu o toleranţă foarte bună la frig, la boli – se vede că planta este foarte sănătoasă, spicul arată bine.”

„Soiurile de gâu de la Donau Saat sunt din categoria 7, clasa de calitate 7 în Austria ceea ce înseamnă clasa Premium, respectiv că pot să facă gluten şi proteină foarte bună, coroborate cu o producţie relativ bună, de 7-8 tone, iar dacă obţineţi cu un gluten de 27-30% este foarte bine”, a completat Dan Florea.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE