Share

Home / Administratie / Locuri noi de parcare la Poli 2

Locuri noi de parcare la Poli 2

Aleşii judeţeni au aprobat luni, 12 august, între-o şedinţă extraordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Parcare imobil Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 24-26”, la valoarea totală a investiției de 1.739.711 lei, cu TVA.

Investiţie de 1,7 milioane de lei

Finanțarea investiției se va realiza din Bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș, iar imobilul unde se realizează investiţia, respectiv 84 de locuri de parcare, are suprafaţa de 7.140 de metri pătraţi, este situat în intravilanul municipiului Târgu-Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 24-26 (Policlinica 2 şi Policlinica Stomatologică nr. 1) şi se află în proprietatea Județului Mureș, cu drept de administrare stabilit în favoarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

“Vorbim despre Policlinica 2. Această investiţie este importantă deoarece tot terenul din jurul clădirii Policlinicii era în aşa fel aranjat încât era destul de greu pentru parcarea maşinilor şi intrarea pacienţilor. Astfel, s-a făcut un proiect prin care toate funcţiile vor fi asigurate, atât cele de parcare, cât şi cele pietonale, pentru a ajunge pacienţii în acest imobil. Tot aşa, şi zonele verzi vor primi un nou aspect. Investiţia are valoarea de circa 1,7 milioane de lei, iar cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, poate să înceapă licitaţia. Sper ca la sfârşitul lunii septembrie se va putea lucra la această investiţie şi într-un timp cât se poate de scurt, proiectul să fie finalizat”, a declarat, la finalul şedinţei, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a mai precizat că “parcările sunt destinate atât pacienţilor, cât şi personalului medical”, iar administratorul are obligaţia de a a implementa soluţia cea mai optimă în acest sens.

Documentația tehnico-economică a proiectului a fost realizată în anul 2018 de către SC Mansart Corporate SRL din Târgu-Mureș, conform Hotărârii Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, iar la baza studierii soluţiilor pentru amenajare au stat expertiza tehnică, studiul topografic și studiul geotehnic realizat de geologul Gagyi Peter.

Ce prevede proiectul:

– Amenajarea unui număr de 79 de parcări, 5 parcări pentru persoane cu dizabilități, realizate din dale inierbate/ pavele ecologice autoblocante și un loc de parcare destinat ambulatei. Acestea vor fi marcate, semnalizate și numerotate conform standardelor și normativelor în vigoare.

– Amenajarea unei platforme pentru staționarea ambulanței.

– Amenajarea de trotuare pietonale, având pante transversal sau longitudinale, realizate din dale prefabricate.

– Realizarea unui sistem de colectare a apelor pluviale de pe amplasament, prin pante transversal și longitudinale către un sistem de rigole și guri de scurgere prefabricate ce se vor racorda la canalizarea existentă.

– Realizarea unui sistem de iluminat, astfel încât întreaga zona sa fie luminată atât în partea carosabilă cât și în partea de parcare, momentan nu există nicio sursă de lumină pe întreaga zonă propusă spre amenajare.

– Parcările au fost propuse cu respectarea cadrului natural existent pe amplasament şi anume copacii existenți. Se propune o suprafață verde de aproximativ 865 de metri pătraţi. Pentru utilizarea eficientă a spațiului au fost propuși spre tăiere un număr de 19 copaci, care aparțin unor specii fără valoare și nu au valoare seculară, majoritatea copacilor aflați pe amplasament fiind rezultatul unei plantări necontrolate. Copacii propuși spre tăiere sunt de talie foarte mare care nu se pretează zonei, utilitățiile subterane fiind afectate de rădăcinile lor, iar în nenumărate rânduri în urma vântului se constată pagube și accidente nedorite. Restul copacilor existenți se vor curăța și toaleta pentru îmbunătătirea calității creșterii și pentru a îmbunatății valoarea estetică a spațiului.

– Plantarea unui număr de 35 de copaci, de talie medie și creștere relativă rapidă. Arborii propuși vor fi plantaţi ca arbori decorativi.

– Pe restul spațiilor verzi se vor planta suprafețe de gazon și se va folosi un sistem de irigare cu aspersoare telescopice, care va fi conectat la rețeaua de apă existentă pe amplasament.

– Realizarea unui sistem de control al accesului, cu bariera automată pentru cadrele medicale și vizitatori, în conformitate cu standardele și normativele în vigoare.

– Realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în incinta spitalului la accesele la care acestea nu există.

Parametri propuși:

– Suprafața totală a terenului, conform CF: 7.140 de metri pătraţi;

– Suprafața totală amenajată: 3.822 de metri pătraţi;

– Alei pietonale propuse: 241 de metri pătraţi

– Alei auto propuse: 1.395 de metri pătraţi;

– Spaţiu verde propus: 865 de metri pătraţi;

– Suprafaţă parcări inierbate: 1.157 de metri pătraţi;

– Număr total locuri de parcare propuse: 84.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Povestea transplanturilor de la Târgu-Mureş, la “Dosar România”

Emisiunea “Dosar România” revine de sâmbătă, 12 octombrie, ora 21.00, la TVR 1, cu reportaje …

Share
Share