- redactia
- 0 comentarii
- 343 Vizualizări
Aplicaţii pentru Android şi iOS create de elevii Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas”
29 septembrie 2019Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș are în derulare proiectul VET Erasmus+ ”ANDRiOS viitorul este în programarea dispozitivelor mobile”, care se desfășoară în perioada 15 septembrie 2018 – 14 ianuarie 2020.
Grupul țintă al proiectului sunt elevii Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas” din clasele X-XI, profil real, secția matematică – informatică.
În cadrul proiectului, în activităţile de până acum, elevii au participat la câte un stagiu de formare profesională din cele doua fluxuri organizate de firma ”Alfatraining” din Germania, respectiv Asociația Interculturală ”Mobility Friends” din Portugalia. Participanții la stagiu au fost selectați pe baza unui concurs de selecție care a avut loc în luna decembrie 2018 pentru fluxul 1 (dezvoltare de aplicații Android) respectiv în luna ianuarie 2019 pentru fluxul 2 (dezvoltare de aplicații iOS).
Activităţi utile
În perioada februarie – mai 2019, elevii selectați au urmat un program de pregătire profesională, pedagogică, lingvistică și culturală, de asemenea, au participat la dezbateri și ateliere de lucru.
”Pe parcursul programului, participanții au reușit să își îmbogățească competențele profesionale prin parcurgerea tematicii stagiului. Totodată, ș-au dezvoltat competitivitatea, competențele lingvistice și cunoștințele culturale”, a precizat vineri, 27 septembrie, Mátéfi István, directorul Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas” Târgu-Mureș.
Primul flux a fost organizat în orașul Karlsruhe (Germania), în perioada 23 iunie – 13 iulie 2019, unde cei 16 participanți au învățat să dezvolte aplicații pe Android, iar alți 16 elevi au participat la al doilea flux din orașul Barcelos (Portugalia), în perioada 1 – 21 septembrie 2019. Limba engleză a fost limba de comunicare cu partenerii în timpul stagiului. Elevii participanți au reușit să creeze, în echipe, 8 aplicații pentru sistemele de operare Android și iOS. Unele dintre ele sunt deja disponibile pentru descărcare.
Pe lângă Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, la acest proiect au participat și elevii unor licee din Ungaria și Slovacia. Pe parcursul verii, șase elevi de la fiecare liceu au participat la o tabără de electronică, la Budapesta.
”Considerăm că această activitate este foarte utilă pentru că de aici încercăm să formăm viitori ingineri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, directorul liceului, Mátéfi István.
Opt aplicaţii noi
De pe urma mobilității desfășurate în Germania, elevii au reușit să creeze patru aplicații pentru Android: ”FiveDice” (un joc în care jucătorul aruncă zarurile, iar scorul cel mai mare este câștigător, se poate juca single sau multiplayer), ”Shopping List” (este o aplicație care simulează o listă de cumpărături), ”TicTacToe” (celebrul joc X și 0, transpus în versiune digitală) și ”Music player” (este o aplicație pe care se poate asculta muzică).
Din Portugalia, elevii au venit cu 4 aplicații pentru iOS: ”LxiR” (aplicație care oferă sugestii de tratamente naturiste problemelor comune de sănătate), ”Money Cure” (aplicația care monitorizează banii și cheltuielile utilizatorului), ”Benefit” (cu ajutorul acestei aplicații, utilizatorul primește sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos) și aplicația ”Moments” cu ajutorul căreia utilizatorul își planifică evenimentele și timpul liber.
Andreea GONDOR
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu