Ziua Națiunilor, sărbătorită la UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 564 Vizualizări

Ziua Națiunilor, sărbătorită la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș a organizat miercuri, 2 octombrie, cea de-a 2-a ediție a Zilei Națiunilor, eveniment care celebrează cei peste 800 de studenţi străini ai Universității, din 59 de țări.

S-au ținut discursuri, atât din partea personalului didactic al Universității, cât și a invitaților, printre care s-a numărat și un reprezentant al Ambasadei Franței în România. Aceștia au vorbit în mai multe limbi, română, franceză și italiană, iar apoi s-au arborat steagurile fiecărei țări de proveniență a studenților.

Studenţii străini, încântaţi de România

Am întrebat câțiva studenți străini despre alegerea lor de a studia în România.

„Ce m-a atras mult către țara voastră a fost mâncarea. Mâncarea, și cultura, în general. Societatea voastră e foarte independentă”, a spus un student mai vechi al universității.

Unii, au venit la recomandarea prietenilor sau a rudelor, după cum a declarat un alt student: „Am un văr care a studiat la această Universitate, și mi-a spus că e super, condițiile sunt excelente, profesorii predau bine, așa că m-am decis să vin și eu. Sunt foarte mulțumit de această decizie!”.

Dintre studenții cu care am discutat, majoritatea au spus că sunt deschiși ideii de a se stabili în România după terminarea studiilor. „Știu că opțiunile mele sunt deschise, dar este categoric ceva la ce m-am gândit. Nu știu ce îmi va rezerva viitorul, este mult timp până voi termina, așa că nu pot fi sigur de nimic, însă mi-ar plăcea să rămân”, a mărturisit un student la medicină.

Steaguri arborate

Țările ale căror steaguri au fost arborate sunt România, Afghanistan, Albania, Belgia, Austria, Bulgaria, Canada, China,  Coreea de Sud, Dominica, Rusia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Grenada, India, Iordania, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Jamaica, Macedonia, Regatul Unit, Maroc, Nepal, Nigeria, Norvegia, Regatul Țărilor de Jos, Pakistan, Palestina, Polonia, Portugalia, Moldova, Rwanda, Statele Unite ale Americii, Serbia, Siria, Slovacia, Somalia, Sri Lanka, Suedia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Africa de Sud, Algeria, Arabia Saudită, Australia, Haiti, Irak, Lesotho, Letonia, Liban, Niger, Spania, Uganda, și Tunisia.

Alex Ionuț ORBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE