Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, în lumea Erasmus+ Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 857 Vizualizări

Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, în lumea Erasmus+

Apelul Național la proiecte Erasmus+ a fost receptat și la Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, iar de redactarea laborioasă a acestui proiect, care, spre marea noastră bucurie, s-a dovedit a fi unul eligibil, sunt responsabile doamnele profesoare Roxana Hobai și Simona Nistor. Erasmus+ este un program al Uniunii Europene prin care se acordă granturi pentru proiecte din domeniul educației, formării, tineretului și sportului. În România, Erasmus+ este gestionat de către ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale).

În anunțul făcut în august 2019 privind rezultatele selecției naționale, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” se afla printre școlile care au câștigat un grant Erasmus+ pentru implementarea proiectului propus.

Pe durata a doi ani de zile (anii școlari 2019-2020 și 2020-2021), Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” coordonează proiectul „Diferiți dar împreună”, cu numărul de referință 2019-1-RO01-KA229-063163_1. Proiectul face parte din Acțiunea Cheie 2 și este un parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici. Școlile partenere sunt: Stredni odborne uciliste elektrotechnicke din Plzen (Cehia), IIS Verona Trento din Messina (Italia),4 Epal Kavalas din Kavala (Grecia) și Suleyman Demirel Anatolian High School din Ankara (Turcia). Grupul țintă al proiectului cuprinde 125 elevi (cu vârste de 15-18 ani) și 100 de cadre didactice din toate cele cinci școli implicate.

Scopul proiectului este ca, prin dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor, aceștia să contribuie la  transformarea unui mediu multicultural într-unul intercultural, în care oamenii care aparțin unor grupuri etnice diferite se valorizează unii pe alții. Pentru aceasta, elevii vor fi implicați în activități care urmăresc cunoașterea și respectarea tradițiilor specifice etniilor diferite din întreg spațiul european. Activitățile proiectului vor cuprinde: realizarea „Colțului Erasmus”, workshop-uri dedicate meșteșugurilor tradiționale, participarea la Festivalul de Obiceiuri de Iarnă, publicarea revistei proiectului (6 numere), realizarea paginii web a proiectului, desfășurarea unui proiect eTwinning intitulat „Diversitatea religioasă a orașului meu”, concursuri de gătit preparate culinare internaționale, plantarea „pădurii Erasmus”, concursuri de dansuri tradiționale, expoziții de postere și fotografii ș.a. Proiectul cuprinde și participarea elevilor la 5 vizite de studiu internaționale, câte o vizită în fiecare dintre țările implicate în proiect.

Ne dorim ca prin acest proiect elevii școlii noastre să simtă bucuria faptului că trăim într-un spațiu european comun și să perceapă avantajele pe care le oferă programele Uniunii Europene. Diversitatea culturală este cea care dă identitate și personalitate fiecărui popor european, dar aceasta se manifestă pe un fond comun european care ne dă unitate și ne face să ne raportăm la valori comune. Cunoașterea acestui fond cultural comun reprezintă o condiție necesară în dezvoltarea noastră ca adevărați cetățeni europeni, activi, implicați, cu mintea larg deschisă către plusul de valoare pe care îl aduce multiculturalitatea.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul va fi folosit.

Prof. coordonator,

Roxana HOBAI

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE