Conferință internațională cu elevii, la Bruxelles Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Conferință internațională cu elevii, la Bruxelles

Comitetul Economic și Social European organizează cea de-a 11-a ediție a manifestării ”Europa ta, părerea ta”, în perioada 19-20 martie 2020, la care sunt invitate să participe unitățile de învătământ liceal.
Ediția din anul 2020 va avea ca tema ”Clima noastră, viitorul nostru” și va simula o conferință internațională, în cadrul căreia elevii, în calitate de reprezentanți ai unei țări, vor formula recomandări pentru stoparea schimbărilor climatice. Aceste recomandări vor fi prezentate factorilor de decizie de la nivel internațional din domeniul politicii de mediu și vor fi discutate în cadrul unor conferințe, pretutindeni în Europe, pe tot parcursul anului.
Potrivit unui comunicat remis de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, ”unitățile de învățământ care doresc să participe, își pot depune candidatura până la data de 18 noiembrie 2019.
”Selecția se va face prin tragere la sorți. Școlile câștigătoare vor trimite, la Bruxelles, trei elevi însoțiți de un cadru didactic. Comitetul Economic și Social European va acoperi cheltuielile de deplasare și de cazare și va asigura mesele participanților”, a precizat prof. Ioan Macarie, inspector școlar general al județului Mureș.
În aceeași sursă se menționează faptul că membrii Comitetului Economic și Social Economic vor vizita unitățile de învățământ în vederea pregătirii elevilor pentru dezbaterile de la Bruxelles. Lucrările se vor desfășura în limba engleză.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE