Share

Home / Invatamant / Conferință internațională cu elevii, la Bruxelles

Conferință internațională cu elevii, la Bruxelles

Comitetul Economic și Social European organizează cea de-a 11-a ediție a manifestării ”Europa ta, părerea ta”, în perioada 19-20 martie 2020, la care sunt invitate să participe unitățile de învătământ liceal.
Ediția din anul 2020 va avea ca tema ”Clima noastră, viitorul nostru” și va simula o conferință internațională, în cadrul căreia elevii, în calitate de reprezentanți ai unei țări, vor formula recomandări pentru stoparea schimbărilor climatice. Aceste recomandări vor fi prezentate factorilor de decizie de la nivel internațional din domeniul politicii de mediu și vor fi discutate în cadrul unor conferințe, pretutindeni în Europe, pe tot parcursul anului.
Potrivit unui comunicat remis de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, ”unitățile de învățământ care doresc să participe, își pot depune candidatura până la data de 18 noiembrie 2019.
”Selecția se va face prin tragere la sorți. Școlile câștigătoare vor trimite, la Bruxelles, trei elevi însoțiți de un cadru didactic. Comitetul Economic și Social European va acoperi cheltuielile de deplasare și de cazare și va asigura mesele participanților”, a precizat prof. Ioan Macarie, inspector școlar general al județului Mureș.
În aceeași sursă se menționează faptul că membrii Comitetului Economic și Social Economic vor vizita unitățile de învățământ în vederea pregătirii elevilor pentru dezbaterile de la Bruxelles. Lucrările se vor desfășura în limba engleză.

Andreea GONDOR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cerc pedagogic despre ”Digitaliada”

Aproape 60 de profesori de matematică din județul Mureș s-au întâlnit sâmbătă, 1 februarie, în …

Share
Share