Home / Agricultura / Brânzeturile maturate de Glăjărie, tot mai cunoscute și apreciate

Brânzeturile maturate de Glăjărie, tot mai cunoscute și apreciate

Printre cei prezenți în curtea restaurantului ”Intim” din Reghin la cea de a doua ediție a Târgului BioDorf  s-a numărat și  Bálint Balázs  din localitatea Glăjărie, comuna Gurghiu, cu ale sale brânzeturi maturate. După ce a deprins tainele producerii brânzeturilor în Ungaria, a decis, alături de soția sa, să pornească pe cont propriu, fiind deja apreciat de cei care i-au gustat produsele. „Din anul 2012 până în 2017 am lucrat la o fermă în Ungaria, unde se făceau astfel de brânzeturi pe care le producem și noi. În 2017 am decis să ne întoarcem acasă și să să avem propria noastră gospodărie și propria afacere. Primii doi ani au fost destul de dificili, lumea nu prea interesată de ce făceam noi, de produsele pe care noi le făceam, dar în prezent, pot spune că ne-am făcut o clientelă  destul de bună. Avem produse care se diferențiază de cele existente în magazine, brânzeturi maturate timp de șase luni, brânzeturi cu tot felul de condimente, cimbrișor, busuioc, nucă, chilli, piper, inclusiv cu leurdă. Laptele din care se obțin aceste produse provine de la animalele pe care le avem în gospodăria proprie, de la cele șase vaci care le avem. Toată munca o fac doar eu și cu soția. În afară de astfel de târguri, lumea ne poate găsi în piața de zi din Reghin, în ziua de sâmbătă”, a declarat Bálint Balázs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Măsuri anti-ambrozie la Reghin

Primăria Municipiul Reghin aduce la cunoștința cetățenilor faptul că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii …