FOTO: Mara Togănel, prefectul interesat de agenda cetățeanului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5216 Vizualizări

FOTO: Mara Togănel, prefectul interesat de agenda cetățeanului

Noul prefect al județului Mureș, Mara Togănel, a depus joi, 9 ianuarie, jurământul de învestire în funcție în cadrul unei ceremonii găzduită de Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, locație parcă prea mică în comparație cu interesul uriaș stârnit de eveniment.

Încurajare din partea ministrului Vela

Ceremonia s-a desfășurat în fața unei audiențe extrem de numeroasă, alcătuită din personalități ale județului Mureș, foști prefecți, precum și actuali parlamentari, primari și viceprimari de orașe și comune, șefi și reprezentanți ai unor instituții importante și chiar ai mediului de afaceri.
În premieră pentru județul Mureș, depunerea jurământului de prefect s-a efectuat sub forma unei videoconferințe la care a participat, din capitală, și ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.
”Mult succes, doamnă! Vă dorim să aveți evenimente cât mai puține și să serviți cu demnitate, cu profesionalism și cu devotament județul Mureș și toți locuitorii din această zonă binecuvântată de Dumnezeu. Mult succes!”, a fost mesajul ministrului Ion Marcel Vela.

”Cred în transparență, dialog și mediere”

După depunerea jurământului, Mara Togănel a susținut primul discurs public în calitate de prefect al județului Mureș, în care a trasat câteva din prioritățile funcției sale.
”Cred în transparență, dialog și mediere, și, de asemenea, cred și îmi exprim încrederea că toată lumea este pregătită pentru un nou început. Fără pretenția de a vorbi despre profesionalism și experiență în nume propriu, voi încerca să vorbesc despre aceste două virtuți în numele echipei Instituției Prefectului. Cred, și speră, că în tot ceea ce înseamnă responsabilități statale la nivelul județului Mureș vom acționa împreună ca un tot unitar. Vom încerca să răspundem exigențelor mureșenilor și cred că Instituția Prefectului va trebui, din nou, să fie așezată pe locul cuvenit, și anume în centrul admninistrației publice locale, ca liant permanent între cetățean și funcționarul public”, a punctat Mara Togănel.

Consultări cu primarii și cu președintele Consiliului Județean Mureș

Noul prefect al județului Mureș a enumerat apoi câteva obiective concrete: îmbunătățirea condițiilor de muncă din cadrul serviciilor Prefecturii care intră în contact direct cu cetățenii, constituirea unei relații instituționale corectă cu Consiliul Județean Mureș, președintele Consiliului Județean Mureș, precum și cu Consiliile Locale și cu primarii județului.
”În următoarele zile voi avea consultări nemijlocite cu toți. Și chestiunile rămase nerezolvate vor fi incluse ca priorități ale echipei noastre. Doresc ca echipa Instituției Prefectului să fie parte integrantă a activității primarilor și a președintelui Consiliului Județean. Doresc, așadar, doamnelor și doamnelor primari, domnule președinte al Consiliului Județean, să vă rog să alcătuiți lista provocărilor dumneavoastră și comunităților pe care le reprezentați, în vederea discutării lor începând de mâine”, a menționat Mara Togănel.

Apel la implicare

Nu în ultimul rând, noul prefect al județului Mureș a subliniat că o cunoaștere corectă a realităților județului Mureș ”presupune și cunoașterea tuturor provocărilor cu care se confruntă societatea civilă”. În acest sens, Mara Togănel a promis o colaborare activă cu ONG-urile, precum și că va lupta împotriva unor fenomene sociale, cum ar fi violența domestică, discriminarea la adresa femeii în societate, consumul de alcool și droguri în rândul tinerilor.
”Este nevoie de noi toți, de implicarea noastră și în special de implicarea mamelor și taților care își doresc un viitor bun și sănătos pentru copii lor. Cred că împreună vom face posibil ca în județul Mureș să schimbăm abordările de tip funcționăresc”, a spus prefectul județului Mureș, care și-a încheiat discursul cu un mesaj special: ”Mulțumesc, mama!”.

Cetățeanul, partener în proiectul prefectului

La finalul ceremoniei, noul prefect al județului Mureș a declarat presei că dorește să pună cât mai bine în aplicare programul de guvernare al Guvernului Orban și să aibă o colaborare ”deschisă și echilibrată” cu instituțiile și cu primarii din județul Mureș, precum și cu Consiliul Județean Mureș.
”După 15 ani de activitate în slujba comunității și a administrației locale, pornesc azi la acest drum cu echipa Instituției Prefectului, cu încrederea și cu dorința ca timpurile care vor veni să fie mai bune pentru noi toți. Cred în tot ceea ce înseamnă responsabilități statale la nivelul județului Mureș, așa cum am afirmat în mesajul meu de astăzi vom aborda problema unitar, împreună. Sunt un om echilibrat, al cărui partener în acest proiect este cetățeanul județului Mureș”, a afirmat Mara Togănel care a promis că va acorda o atenție sporită pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale serviciilor care intră în contact direct cu cetățenii județului.
”Cred că agenda mea este agenda cetățeanului”, a conchis Mara Togănel.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE