Home / Sport / Baschetbalistele confirmă

Baschetbalistele confirmă

Distribuie

Echipa feminină de baschet BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a mai adăugat o victorie, a treia a sezonului în Liga Națională, toate obținute în fața aceleiași adversare, CSU Rookies Oradea. După ce în urmă cu doar o săptămână învinsese pe teren propriu formația bihoreană cu 77-71, mureșencele au obținut victoria și în prima etapă a fazei a doua, în a doua serie valorică de această dată. Aceasta a fost reușită pe terenul echipei orădene, rezultatul fiind de această dată 51-69 (17-17, 12-23, 10-18, 12-11). Echipa antrenorului Ionel Brustur și-a dovedit încă o dată superioritatea în fața echipei pe care reușise s-o învingă în ambele confruntări disputate în prima fază, echipă care depinde în special de Ruxandra Chiș, cea care în partea a doua a ediției trecute evolua la Târgu Mureș. Ea a fost și jucătoarea cu cele mai multe puncte înscrise pentru echipa gazdă, cu 24 de puncte, dintre care cinci reușite de la distanță. Acestea au fost și cele care au menținut formația gazdă la conducere în primul sfert al partidei, încheiat până la urmă la egalitate. Mureșencele s-au apărat mult mai bine în următoarele două sferturi, reușind să-și asigure avantajul care le-a adus victoria.

Emoțiile nu s-au repetat

Celor 11 puncte cu care conduceau la pauza mare au mai adăugat în primul act de la reluare alte 8, dar nici acest avantaj nu putea fi considerat decisiv. Acest lucru, după ce în urmă cu o săptămână aveau 21 de puncte în aceeași fază a jocului de pe teren propriu cu bihorencele, dar au avut ceva emoții după ce adversarele s-au apropiat la final la doar 4. Nu a mai fost cazul de această dată și Sirius a încheiat victorioasă.

Cea mai bună marcatoare din tabăra mureșencelor a fost căpitanul Mészáros Kata, care a încsris 25 de puncte (2×3), fiind urmată de Brittney Dunbar cu 12 (1), Alexandra Bobar 10, Mariah Smelser 7, Andreea Feiseș 6 (2), Diana Ignat 4, Gál Emese 3 (1) și Cristina Badi 2. A mai jucat Pálfi Tünde.

În grupa a doua valorică se mai află ACS KSE Târgu Secuiesc, Phoenix Știința Constanța, Agronomia București, Rapid București și CSM Alexandria, BC Sirius-CS Mureșul urmând să susțină primul joc de pe teren propriu sâmbătă, 18 ianuarie, cu Agronomia.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.