Fetiță din Reghin botezată de ÎPS Irineu Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 580 Vizualizări

Fetiță din Reghin botezată de ÎPS Irineu

Duminică, 12 ianuarie, prima după Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din Reghin, respectiv la Parohia „Sfânta Treime” din Piața Mare. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfânta Treime” păstorită de părintele paroh Dimitrie Gherman. După celebrarea Sfintei Liturghii, ÎPS Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Ana, fiica părintelui paroh Dimitrie Gherman. „Bucurie după bucurie, și har peste har. Acestea sunt cuvintele pe care le-am simțit astăzi, în aceste momente înălțătoare ale Sfintei Liturghii atât de tainice, săvârșită împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu și cu toți credincioșii nostri”, a spus părintele paroh Dimitrie Gherman.

Momentul de sărbătoare a fost colorat muzical de Grupul psaltic „Anastasios”, format din medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

„Mântuitorul nostru ne cheamă să ne ferim de tot ce ne-ar putea împiedica să intrăm în Împărăția Sa. El compară Împărăția cerurilor cu o comoară ascunsă în ogor, pe care omul din Evanghelie a descoperit-o și a făcut totul ca să intre în posesia ei. Ogorul este sufletul nostru, iar comoara cerească ascunsă înăuntrul lui este harul primit la Botez. Când creștinul valorifică această comoară aflată în vasul său de lut, în ființa sa, el sporește în virtuți și se învrednicește de multe daruri și binecuvântări de la Dumnezeu”, au fost cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Irineu adresate numeroșilor credincioși prezenți în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în „Sfânta Treime” din Reghin, potrivit paginii web www.reintregirea.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE