Home / Politic / PSD, demers pentru sesizarea Comisiei de la Veneția despre ”abuzul de putere al Guvernului PNL”

PSD, demers pentru sesizarea Comisiei de la Veneția despre ”abuzul de putere al Guvernului PNL”

Deputatul social-democrat Dinu Socotar a participat luni, 27 ianuarie, la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, alături de o delegație a Parlamentului României.

Informare despre ”abuzul de putere al Guvernului PNL”

Din delegație a făcut parte și senatorul PSD Titus Corlățean care a prezentat, în Comisia pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către statele membre (Comisia de Monitorizare) aparținând Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ”elementele care definesc abuzul de putere al Guvernului PNL și al aliaților săi din majoritatea parlamentară privind intenția de modificare cu doar patru luni înainte de alegerile locale din România a legislației electorale”.
”A explicat că această procedură încalcă flagrant prevederile Codului de bune practici în materie electorală al Comisiei de la Veneția. Președintele Comisiei de Monitorizare a decis ca votul privind solicitarea de sesizare de urgență a Comisiei de la Veneția să aibă loc la o reuniune viitoare a Comisiei de Monitorizare din cursul acestei săptămâni, respingând argumentele reprezentanților USR și PNL care solicitaseră amânarea discutării subiectului pentru luna martie a acestui an sau ulterior. Constatăm cu stupoare lipsa de decență, manipularea și minciunile flagrante promovate de reprezentanții puterii de la București, atât în dezbaterile din Comisie, cât și în spațiul public în legătură cu acest subiect. Constatăm, totodată, disperarea puterii de coaliție de la București de a bloca politic prin intermediul colegilor din familiile politice la care PNL si USR sunt afiliate (PPE și ALDE) sesizarea legitimă a Comisiei de la Veneția, precum și poziția profund duplicitară adoptată acum, când PNL și USR sunt la putere, față de ceea ce susțineau în 2019, când se aflau în opoziție. Altfel spus, reglementările Comisiei de la Veneția nu sunt digerabile pentru PNL și USR când e vorba de dorința de a acapara puterea absolută prin mijloace nedemocratice în România, dar era de dorit a fi respectate anul trecut, când au solicitat sesizarea Comisiei de la Veneția pe tema proiectelor de lege în domeniul funcționării justiției. Vom vedea, în cursul acestei săptămâni, care va fi rezultatul votului din Comisia de Monitorizare în legătură cu sesizarea Comisiei de la Veneția”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dinu Socotar, deputat PSD de Mureș.

Totodată, deputatul Dinu Socotar și-a exprimat speranța ”că votul va respecta regulile și principiile Organizației de la Strasbourg si nu va constitui un exemplu rușinos de blocare prin votul PPE si aliaților săi din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a unui demers democratic legitim de sesizare a Comisiei de la Veneția în legătură cu acest abuz grav de putere al guvernanților de azi”.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Provocări administrative pentru Cristian Florin Ștefan la Primăria comunei Pogăceaua

Alegerile din toamna anului trecut au adus un suflu proaspăt la nivelul conducerii comunei Pogăceaua …