Elevii Liceului ”Lucian Blaga, vizite practice la Petry, Privo și Sapientia Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Elevii Liceului ”Lucian Blaga, vizite practice la Petry, Privo și Sapientia

Se tot spune că elevii excelează la teorie, mai puțin la partea practică, cu precădere  la clasele de liceu. Dar sunt și excepții, printre care și elevii clasei a IX a E, diriginte Iringo Reichenberger, de la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin, clasă cu profil Turism si alimentatie , specializarea Tehnician în turism.  Așa se face că,  în cursul cu săptămânii trecute, elevii reghineni au avut parte  o inedită zi de practică, prilej cu care au putut vedea pe viu domeniul muncii aferent profilului pe care și l-au ales.

Participanți la noul program de instruire Petry

Primul popas al elevilor reghineni a fost la Atelierul de Prezentare și Muzeu Petry din Târgu Mureș, unde au  participat la noul program de instruire găzduit de  Bistroul Petry Grill & Wine.„Scopul acestui program inițiat de Petry  este de a prezenta în mod interactiv, comportamentul corespunzător la restaurant. Programul durează o oră și jumătate, timp în care elevii pot învăța într-un mod jucăuș despre tema acestui program derulat de către cei de la Petry. În timpul petrecut la restaurant, elevii au avut ocazia să deslușească tainele bucătăriei, să cunoască modul corespunzător de  a se comporta într-un restaurant, plus o serie de  jocuri interactive și un videoclip educativ. Nu în ultimul rând, elevii au avut parte de  demonstrație practică în care   au arătat ce au învățat din videoclipul prezentat. La finalul programului elevii au mâncat chifteluțe preparate de către ei”, a precizat  Iringo Reichenberger.

Vizite la Privo, Business Hotel și Sapientia

Programul zilei de practică a continuat la Hotelul Privo, unde elevii au văzut pe viu cum se desfășoară activitatea într-un hotel de 4 stele, urmat de un popas la  Business Hotel. Nu în ultimul rând,  elevii au vizitat  campusul Universității Sapientia.„Dorim să mulțumim gazdelor de la Hotel Privo, în special doamnei director de cazare  Lucia Ioana Fulop, care ne-a oferit ocazia să vizităm atât interiorul hotelului, cât şi Villa Csonka, parte a Complexului Privo. Pe această cale,  îi mulţumim frumos pentru amabilitatea şi pentru informaţiile utile primite pe parcursul vizitei. După un popas făcut la Business Hotel, am ajuns la campusul  Universității Sapientia, prilej cu care elevii au putut compara calitatea oferită de diferite prestatori de servicii. A fost o zi extrem de încărcată pentru elevi, dar una extrem de practică, grație locurilor vizitate. Fiind vorba de elevi de la specializarea  Turism, încercăm să punem accent pe partea practică în procesul de predare. Astfel, elevii deprind  noi informaţii prin participarea la  activităţi interactive, practice. Scopul acestor vizite pentru elevi  este de a asimila cât mai uşor noi cunoştinţe, iar pe termen lung, să se adapteze  cât  mai uşor la cerinţele pieţei muncii”, a subliniat prof. Iringo Reichenberger.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE