Home / Social / 190 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în acțiunea Truck&Bus

190 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în acțiunea Truck&Bus

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Polițiștii mureşeni au verificat peste 530 autovehicule şi au aplicat peste 190 de sancţiuni contravenţionale.

 

În perioada 10 – 16 februarie a.c., Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 531 de autovehicule, dintre care 434 de autovehicule de transport de marfă și 97 de autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 20 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi peste 170 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 1 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 10 sancţiuni  pentru alte abateri la regimul rutier.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 55 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 10 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 1 pentru abateri constatate la tahograf şi 57 de sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Sursa foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câți șomeri sunt, oficial, în Mureș

La sfârșitul lunii septembrie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) …