”Transilvania Motor Ring”, bază de pregătire pentru polițiști Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 418 Vizualizări

”Transilvania Motor Ring”, bază de pregătire pentru polițiști

752 de polițiști  mureșeni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș vor efectua două stagii de pregătire practice pe Circuitul ”Transilvania Motor Ring”, în urma răspunsului favorabil  al Consiliului Județean Mureș către IPJ Mureș prin care se solicita punerea la dispoziție cu titlu gratuit a circuitului  pentru efectuarea pregătirii teoretice și a platformei din spatele boxelor pentru efectuarea antrenamentului practic cu autospecialele din dotare.

„Scopul pentru care a fost construit acest circuit nu este doar de avea anumite concursuri. Este extrem de important ca acest obiectiv să fie în slujba întregii comunități. Venim în sprijinul acelor instituții care ne cer ca pe un circuit pe care se pot organiza pregătiri într-o siguranță maxima, să punem la dispoziție lor circuitul. O colaborare similară am avut cu cei de la ISU Mureș în cursul anului trecut , colaborare care urmează să fie dezvoltată și cu poliția. Ne dorim ca acest program să nu fie doar unul județean, eventual să-l extindem la nivel național, în condițiile în care ”Transilvania Motor Ring” este cel mai mare circuit din România”, a precizat joi, 27 februarie, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Două stagii de pregătire

Cele două stagii de pregătire vor avea loc în lunile martie și noiembrie, ”Transilvania Motor Ring” fiind considerat locul ideal de pregătire al polițiștilor, în special al conducătorilor auto, în ce privește însușirea abilităților de conducere stradală, în condiții de siguranță, însușirea abilităților de frânare în condiții de siguranță precum și vizualizarea comportamentului autospecialelor și a dinamicii greutăților în viraje se pot realiza doar în spații special amenajate care să confere siguranță atât cursanților cât și instructorilor.

„Inițiativa aparține Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, venită în urma unei analize prin care am hotărât că este necesară o pregătire a tuturor polițiștilor în domeniul conducerii auto, o pregătire mai bună decât cea care o face orice fel de conducător auto, dat fiind specificul meseriei pe care o avem. În acest sens, am apelat la Consiliul Județean, căruia îi mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat. Este vorba de 752 de polițiști care urmează a fi pregătiți în tot ceea ce înseamnă conducere ofensivă și defensivă. Este cunoscut faptul că Poliția Română desfășoară activități de urmărire a autovehicule suspecte, de circulație în regim prioritar cu semnale acustice și luminoase. De asemenea, indiferent că e zi sau noapte, circulăm pe zăpadă, polei, în aceste regimuri prioritare de viteză superioară pentru a deservi nevoile cetățeanului. Toate aceste presupun o pregătire calificată. ”Transilvania Motor Ring” este locul ideal pentru a desfășura pregătirea în condiții de securitate maximă pentru polițiștii mureșeni”, a precizat comisar șef de poliţie Daniel Cătană, adjunct al șefului IPJ Mureș.

Omologare pentru competițiile moto

PentruTransilvania Motor Ring” vestea bună a venit din partea președintelui Consiliului Județean Mureș care a anunțat că în data de 19 aprilie 2020 va ave loc Cupa de Omologare  a Circuitului ”Transilvania Motor Ring” pentru categoria Super Moto. Potrivit acestuia, dacă va primi această omologare din partea Federației Române de Motociclism, circuitul va putea organiza și competiții de motociclism.

”Dosarele de omologare au fost deschise şi, practic, prin aceste documente se va atesta că circuitul îndeplineşte cerinţele de siguranţă, cele legate de dotări şi căi de acces, pentru organizarea de competiţii. Am parcurs primele etape privind omologarea la forurile de profil şi, cu unele mici modificări, vom putea obţine şi omologarea internaţională. Sperăm să avem primul certificat de omologare naţională în următoarele două-trei luni”, a menționat Thomas Moldovan, directorul Circuitului ”Transilvania Motor Ring”.
”Transilvania Motor Ring” urmează să organizeze în acest an nouă competiții, după cum urmează: Time Atack (12-14 aprilie), Drag Racing (26-28 aprilie), Campionatul Naţional de Vehicule Istorice (24-25 mai), Drag Racing (7-9 iunie), Campionatul Naţional de Vehicule Electrice şi Energii Alternative+Time Atack ( 5-7 iulie), Drag Racing (26-28 iulie), Drag Racing (6-8 septembrie), Time Atack-Rezervă (4-6 octombrie), Drag Racing (18-20 octombrie).

Alin ZAHARIE

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE