”Maestru în meseria mea”, o șansă pentru învățământul tehnic și profesional Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

”Maestru în meseria mea”, o șansă pentru învățământul tehnic și profesional

Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Târgu-Mureș în colaborare cu Materom SA a organizat joi, 27 februarie, concursul județean de îndemânare și perspicacitate „Maestru în meseria mea”. Concursul face parte dintr-un șir de activități pe care liceele tehnologice din județul Mureș le organizează împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș vin în întâmpinarea „Zilei naționale a meseriilor”  și au ca scop creşterea  atractivităţii învăţământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a.

Au răspuns invitației de a participa la activități care au vizat domeniului auto echipaje de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială Serafim Duicu”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” și nu în ultimul rând Școala Gimnazială Răstolița.

Echipajele s-au întrecut contra cronometru în probe care au constat în realizarea unui puzzle cu imaginea unui autoturism, recunoașterea unor părți componente ale autoturismului, montarea și demontarea unei piese simple de pe standuri demonstrative de motoare auto.

Elevii participanți au avut ocazia să viziteze unul din cele mai bine dotate laboratoare auto din țară, precum și alte spații școlare ale Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”.

Echipajele câștigătoare au fost premiate, iar Inspectoratul Școlar Județean Mureș reprezentat prin doamna inspector Pop Laura a acordat diplome școlilor câștigătoare.

Șirul activităților continuă până pe date de 11 martie, zi declarată de către Ministerul Educației și Cercetării, „Ziua Națională a meseriilor.

Antoaneta RAUCA,

Director al Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE