Home / Administratie / 1,9 milioane lei alocați de Consiliul Județean Mureș pentru materiale de protecție și dezinfectare

1,9 milioane lei alocați de Consiliul Județean Mureș pentru materiale de protecție și dezinfectare

În cadrul ședinței ordinare de miercuri, 31 martie, bugetul Județului Mureș a fost rectificat în vederea alocării de fonduri pentru măsuri de limitare și prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Astfel, pentru Spitalul Clinic Județean Mureș a fost alocată suma de 1.000.000 de lei, iar pentru Spitalul din Târnăveni suma de 300.000 de lei, în scopul achiziționării de materiale de protecție și dezinfectanți. De asemenea, a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru achiziționarea de materiale igienico-sanitare și medicamente. Totodată, Consiliul Județean vine în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș prin finanțarea achiziționării a două echipamente profesionale de dezinfecție biologică și soluții de dezinfecție în valoare totală de 48.000 de lei.

”Acum două săptămâni am aprobat 2,7 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș în vederea achiziționării unor aparate medicale absolut necesare în tratarea pacienților bolnavi de Covid-19. Prin rectificarea de astăzi am alocat o sumă importantă, 1,9 milioane de lei pentru cele două spitale din subordinea Consiliului Județean, DGASPC Mureș și pentru ISU Mureș, în vederea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante. La această oră cele două unități medicale din subordine au în dotare materialele necesare, dar stocurile trebuie mereu completate. Vom continua să alocăm sumele necesare astfel încât personalul medical să-și poată face datoria în condiții de maximă siguranță. Sănătatea este prioritatea noastră!”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ciprian Alin Belean, un primar printre oameni

Când votăm un primar, avem anumite așteptări, să asculte doleanțele publicului, să le rezolve, să …