Home / Sanatate / FOTO: Aparat pentru ventilație specială donat Spitalului de Urgență de Rotary Téka Târgu-Mureș

FOTO: Aparat pentru ventilație specială donat Spitalului de Urgență de Rotary Téka Târgu-Mureș

Clubul Rotary Téka din Târgu-Mureş a anunţat, joi, că a donat un aparat pentru ventilaţie artificială pentru Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), ca răspuns la situaţia de urgenţă apărută din cauza noului coronavirus.
“În urma situaţiei grave creată în lume de pandemia de coronavirus, Clubul Rotary Téka din Târgu-Mureş s-a grăbit să-i ajute pe concetăţeni. În colaborare cu Fundaţia Procardia, a achiziţionat din fonduri proprii aparatul pentru ventilaţie artificială, portabil, multifuncţional, Pneupac paraPAC plus 310. Acest aparat, creat pentru a salva vieţi, a fost donat de Clubul Rotary Téka  Secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Pentru efectuarea acestui act de caritate s-a renunţat la continuarea proiectului ecologic demarat în toamna anului 2019 ‘Ce pot face pentru planeta noastră?’. Membrii clubului au luat unanim această decizie în urma sugestiei lui István Nagy, preşedintele actual al clubului, ca răspuns la situaţia de urgenţă creată de pandemia Covid-19. Pentru noi este o prioritate salvarea cât mai multor vieţi şi sprijinirea activităţii medicilor în situaţia dată”, a precizat Clubul Rotary Téka, într-un comunicat de presă.
Clubul Rotary Téka a arătat că doreşte să se alăture şi altor cluburi şi implicit Districtului Rotary 2241 pentru a oferi resurse suplimentare necesare şi că pentru aceasta va fi nevoie şi de implicarea locuitorilor oraşului şi judeţului Mureş pentru colectarea de noi fonduri.
“Rotary International, fondată în 1905, este o organizaţie de caritate internaţională cu 1,2 milioane de membri care activează în peste 35.000 cluburi, în aproape toate ţările din lume. Activitatea rotarienilor are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii prin servirea comunităţii din care fac parte”, mai precizează comunicatul.

(www.agerpres.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: În curând, o creşă nouă pe strada Apaductului!

În vederea creșteri calității infrastructurii educaționale pentru învățământul antepreșcolar din Municipiul Târgu Mureș, astfel încât …