Home / Sanatate / Dr. Florin Buicu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Dr. Florin Buicu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Deputatul Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a transmis, prin intermediul pagini sale de Facebook,  un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii , sărbătorită în întreaga lume azi, 7 aprilie.
„Data de 7 Aprilie este ziua în care în 1948 a fost înființată Organizația Mondială a Sănătății, fiind un bun prilej de conștientizare al marilor probleme de sănătate.Anul 2020 este anul dedicat asistenților medicali, moașelor și rolului pe care aceștia îl ocupa în asigurarea sănătății oamenilor. Aflați în prima linie a luptei contra Covid 19, în cabinetele de medicină de familie, pe ambulanțe, în direcțiile de sănătate publică, în unitățile sau compartimentele de primiri urgențe, pe secțiile de spital sau în centrele de îngrijiri medicale, asistenții medicali și moașele au un rol important în realizarea obiectivelor globale care țin de acoperirea universală cu servicii medicale, sănătatea mamei și copilului, boli infecțioase și boli neinfecțioase, inclusiv sănătatea mintală, pregătirea și răspunsul în situații de urgență, siguranța pacientului și furnizarea unor servicii integrate de îngrijire centrate pe nevoile pacienților.
“Echipa” medicală este cea care asigură sănătatea și această “echipa” nu poate funcționa fără aportul esențial al asistenților medicali și moașelor.
La Mulți Ani cu sănătate și respect tuturor asistenților medicali, moașelor și familiilor acestora!”, se arată în mesajul dr. Florin Buicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au început Zilele UMFST 2021!

Ediția din acest an a Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George …