Informații privind plata indemnizațiilor de șomaj tehnic Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3091 Vizualizări

Informații privind plata indemnizațiilor de șomaj tehnic

Începând cu luna iunie, angajatorii pot  să ceară banii necesari pentru a plăti indemnizațiile de șomaj tehnic pe luna mai. Potrivit www.avocatnet.ro , statul va acorda, în continuare, ajutorul pentru plata șomajului tehnic pentru toată luna anterioară chiar dacă am ieșit la jumătatea lunii mai din starea de urgență,. Așadar, angajatorii care vor să obțină indemnizația pentru plata șomajului tehnic pentru mai trebuie să trimită o solicitare agențiilor teritoriale de muncă din zona lor (folosind platforma specifică aici.gov.ro), iar banii propriu-ziși vor fi virați în maximum 15 zile.

Potrivit aceleiași surse, Guvernul a decis să extindă ajutorul dat angajatorilor pentru plata indemnizației de șomaj tehnic pentru întreaga lună mai, nu doar pentru intervalul 1-14 mai.Acest lucru este posibil de la 1 iunie, adică de azi, banii urmând să fie plătiți în maximum 15 zile de la solicitare. Apoi, indemnizațiile nete urmează să fie date salariaților în maximum trei zile lucrătoare. Practic, angajatorii trebuie să acceseze platforma aici.gov.ro, unde pot depune solicitarea pentru acordarea indemnizației de șomaj tehnic la agenția teritorială de muncă din zona lor, aici, găsițipașii ce trebuie urmați pentru a face solicitarea de acordare a șomajului tehnic prin intermediul aplicației menționate anterior.

Referitor la declararea taxelor pentru îndemnizația de șomaj tehnic (impozit pe venit, contribuții la pensii și sănătate), aceasta trebuie să se facă prin formularul 112  până la data de 25 a lunii următoare celei în care intră banii de la stat (adică 25 iulie). De asemenea, până atunci se va face și plata efectivă a taxelor. În consecință, statul virează indemnizațiile brute, din care angajatorul reține taxe ce ajung înapoi la stat.

Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul de bază, însă statul acoperă cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. În cazurile în care suma de la stat nu acoperă 75% din salariul de bază, firmele pot acoperi diferența (dacă vor și dacă au bani).

Banii de indemnizație de șomaj tehnic se acordă direct angajatorilor (prin virament bancar), dar ulterior va fi verificată documentația în baza căreia se dau banii, pentru depistarea eventualelor solicitări nejustificate.

Sursă: www.avocatnet.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE