Slujbă oficiată de ÎPS Irineu, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 554 Vizualizări

Slujbă oficiată de ÎPS Irineu, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor

 Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent luni, 8 iunie 2020, în a doua zi de Rusalii,  în mijlocul credincioșilor din Târgu-Mureș. Prilej cu care a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu.

Comunitatea credincioșilor dreptslăvitori de aici este păstorită de către părintele Ioan Pintilie, preot al parohiei Târgu-Mureș – „Sfinții Români”, părintele Ciprian Citirigă, păstor al parohiei Târgu-Mureș VII, sector II, și părintele Iuliu Oprea, preot al parohiei Târgu-Mureș VII.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: „Noi, care suntem botezați în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, avem chemarea să devenim și să fim locașuri ale Sfintei Treimi. Trebuie să avem încredere că fiecare Persoană a Sfintei Treimi este Cineva Căreia putem să-I vorbim familiar și să-I adresăm o dorință și o rugăciune. Fiecare Persoană a Sfintei Treimi este Cineva pe Care Îl putem iubi și preamări. Avem datoria să frecventăm biserica, locașul bisericesc, unde sunt concentrate la maximum sfințenia și iubirea Preasfintei Treimi, care ne eliberează de patimi și de tot răul și care ne oferă nenumărate daruri cerești și tot binele. Se cuvinte să-L adorăm pe Dumnezeu Cel în Sfânta Treime închinat și să mărturisim cu recunoștință: «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ție!»”.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE